ADMINISTRACIÓ

El PS considera que el procediment per apujar el sou als funcionaris no és clar

Entén que l’explicació del criteri per requalificar alguns llocs de treball i d’altres no és insuficient

El PS considera que el procediment per apujar el sou als funcionaris no és clarFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) considera que el procediment que va emprar el ministeri de Funció Pública per realitzar les requalificacions, i per tant l’augment de sou, a una trentena de llocs de treball al final de la legislatura passada no és clar. Així ho va manifestar la consellera general del PS Judith Salazar amb referència a la resposta que va fer arribar dimecres l’executiu a la pregunta que la consellera va entrar. “Imagino que hi ha informes que justifiquen aquestes requalificacions, però el que genera suspicàcia és que el procediment no és clar”, va explicar la consellera del grup parlamentari socialdemòcrata. “Ens consta que hi ha hagut directors de departament que han demanat requalificacions que no s’han atès”, va exposar Salazar, que insisteix a saber quina és la pertinència per atendre unes peticions i d’altres no. “Sembla que el criteri per accedir a aquesta requalificació hagi estat discrecional”, va afegir la consellera general. Salazar també considera que la resposta de l’executiu tampoc s’ajusta a la demanda de quantificació del personal requalificat que va fer. “Volíem saber quins i quants llocs de treball s’havien requalificat per conèixer la seva incidència econòmica”, va manifestar Salazar.

Sobre l’exclusivitat dels funcionaris, Salazar considera que des del PS la intenció és parlar amb els sindicats per copsar les seves opinions. “Volem treballar-ho amb rigor parlant amb els actors implicats”, va explicar Salazar.

PREOCUPATS PER LES BAIXES A EL CEDRE

La consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata Rosa Gili va tramitar ahir una bateria de preguntes per demanar explicacions per l’elevat nombre de baixes entre el personal del centre sociosanitari El Cedre. La consellera, que va recordar que és un centre “d’atenció a persones grans o discapacitades, que requereixen una atenció sanitària i social de forma continuada i estable”, va expressar la seva preocupació per la situació del personal del centre després d’assegurar que tenen constància d’un elevat nombre de baixes entre els treballadors. Gili va demanar sobre com això pot afectar la qualitat del servei que es presta, així com el nombre de residents i quines són les ràtios de personal.

tracking