TURISME

L'ocupació hotelera augmenta l'1,2% respecte a l'estiu passat

El turisme de muntanya impulsa les bones dades dels tres mesos

L'ocupació hotelera augmenta l'1,2% respecte a l'estiu passatARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Millor que el 2018, pitjor que el 2017. Amb una ocupació mitjana del 61%, la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) tanca la temporada estiuenca amb optimisme moderat. El sector s’ha recuperat de la davallada de l’any passat, encara que no ha aconseguit superar les previsions inicials, que situaven el creixement de les pernoctacions entre un 2% i 5%. Finalment, però, l’increment ha estat només de l’1,2%, gràcies, en bona part, a l’impuls guanyat pel turisme esportiu.

“L’agost ha estat el millor mes, amb un 76,96% d’ocupació. Tot i això, les xifres del Pas de la Casa han afectat el còmput de país, si no hauríem aconseguit el 80% d'ocupació”, explica Carles Ramos, president de l’entitat d’hotelers. D’altra banda, l’empresari va destacar les bones dades a parròquies com Encamp o Sant Julià de Lòria, les quals tradicionalment registren un menor nombre de visitants durant l’estiu.

Pugen els preus

L’any 2017 el sector va registrar una ocupació del 63% durant la temporada d’estiu, una dada que no va poder mantenir el 2018, quan es va produir un descens de cinc punts respecte a l’any anterior. Tot i això, segons Ramos, les xifres d’enguany marquen el camí de la recuperació.

Amb tot, malgrat que la realitat no ha pogut igualar les previsions, Ramos remarca que aquest estiu s’ha aconseguit atraure un turisme de més qualitat. Concretament, segons l’enquesta de la UHA, el 79% dels hotels participants han incrementat els preus.

“A banda del turisme de muntanya, hem de treballar per tornar a fer atractiu el comerç i fer una aposta clara pel turisme de congressos i esdeveniments”, opina l’empresari.

tracking