societat

Pintada al Bisbat per l'avortament

Considera el bisbe el principal responsable que no es pugui interrompre l’embaràs a Andorra

Pintada al Bisbat per l'avortament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assemblea d’Arran Alt Urgell reivindica el dret a avortar de les andorranes guixant la porta d’accés al bisbat d’Urgell. Durant la nit de dimecres a dijous de la setmana passada, l’organització juvenil catalana va realitzar un grafit amb el lema Fora rosaris dels nostres ovaris a la seu eclesiàstica amb la intenció d’assenyalar la situació de desigualtat que pateixen les dones andorranes respecte a les catalanes i franceses. L’acció va ser difosa a través de les xarxes socials d’Arran Alt Urgell durant el migdia de dimarts, quan la pintada ja havia estat esborrada.

Segons una de les persones que conformen aquesta assemblea, el grafit tenia la voluntat d’assenyalar el Copríncep com a principal responsable que no es pugui avortar sota cap supòsit al Principat. “No és lògic que una autoritat que no ha votat ningú pugui decidir sobre els cossos de les andorranes. Les autoritats catalanes i del Principat han de deixar de presentar els seus respectes a aquesta figura fins que no es garanteixi l’accés a aquest dret”, va manifestar l’activista juvenil.

Actuació en solitari

Malgrat que des d’Arran Alt Urgell asseguren la bona sintonia amb l’organització feminista andorrana Stop Violències i la seva voluntat de prendre un segon pla mentre les dones del Principat lideren la lluita per aconseguir el dret a l’avortament, l’organització juvenil admet que l’acció no ha estat ni pactada ni consensuada amb cap altre grup.

Així mateix, no preveuen participar com a organització en els actes reivindicatius organitzats per Stop Violències durant la visita del Copríncep francès, Emmanuel Macron, ni en les jornades feministes de final de setembre. Amb tot, en aquest últim cas, afirmen la seva voluntat de facilitar que les militants que ho desitgin s’hi puguin desplaçar.

Aquest grafit no és l’única acció d’aquest tipus realitzada per Arran a Catalunya, on també ha pintat, entre d’altres, la catedral de Barcelona i l’arquebisbat de Tarragona.

Pintada al Bisbat per l'avortament

tracking