Ocupació

L'atur augmenta prop d'un 10% respecte a l'agost de l'any passat

El nombre de beneficiaris de la prestació per desocupació s’ha incrementat

L'atur augmenta prop d'un 10% respecte a l'agost de l'any passatARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’atur augmenta prop d’un 10% respecte a l’agost de l’any passat. La xifra de demandants a final de mes és de 394 persones, que implica una variació positiva del 9,7% respecte al mateix mes de l’any anterior. Així ho va fer saber ahir el departament d’Estadística en un comunicat. Respecte al mes de juliol, el nombre de demandants era de 414 persones, fet que representa una variació negativa del 4,8%. En el comunicat també s’informa de la xifra de sol·licitants de millora de treball, un total de 251, que representa una variació positiva del 18,4% respecte al mes d’agost del 2018, en què hi havia 212 persones.

El nombre total de llocs de treball oferts pel servei d’Ocupació durant el mes d’agost va ser de 858, que suposa una variació negativa de l’11,1% respecte al mateix mes de l’any anterior. Tanmateix, a l’agost es van dur a terme 22 contractacions mitjançant el servei d’Ocupació, 6 a través del programa de millora de l’ocupabilitat, 7 via el PFCI i el PFOF, i cap mitjançant el programa empresa inclusiva. Les xifres també mostren que el nombre de persones beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària decretada pel Govern és de 22 persones, deu més que durant el mes d’agost del 2018, xifra que representa un augment percentual del 69,2%.

Pel que fa als demandants d’alta, els darrers 12 mesos hi ha hagut una mitjana de 420 demandants en recerca i 249 de millora, fet que representa una variació positiva del 12,2% i del 4,6%, respectivament. La mitjana dels llocs de treball en l’últim any és de 982, amb un decrement del 5,7% respecte a l’exercici anterior.

tracking