Mobilitat

Carril reversible entre la rotonda d'Anyós i la del túnel

Hi haurà una partida pressupostària el 2020 per a executar els treballs

Carril reversible entre la rotonda d'Anyós i la del túnelMOBILITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dilluns passat, amb la tornada a classe, es va reprendre la prova pilot que es va posar en marxa abans de l’estiu a la CG-3, entre les rotondes d’Anyós i la del túnel de les Dos Valires. Una prova que consisteix a habilitar un segon carril de baixada en aquest tram per contribuir a la fluïdesa del trànsit a l’hora de majors complicacions viàries, entre les 7 i les 9 del matí, i els resultats de la qual satisfan. És per això que ja s’està treballant el projecte perquè la prova (que ara s’efectua usant cons) pugui convertir-se en una mesura definitiva. “La prova funciona, ja ho vam constatar a la primavera”, va remarcar el cap del departament de Mobilitat, Jaume Bonell, que va detallar que el que es farà a la zona és instal·lar un carril reversible amb un panell de fletxes que determinarà, en funció de les necessitats circulatòries, si ha de ser en sentit baixada o en sentit pujada.

Bonell va remarcar que el projecte ha d’arribar en poques setmanes al ministeri d’Ordenament Territorial i que ja es preveu una partida al pressupost de l’exercici 2020 perquè es puguin executar els treballs en aquest tram de la CG-3. Bonell va puntualitzar que el que s’està fent actualment d’habilitar un carril amb cons no podrà mantenir-se un cop comencin les nevades, de manera que es vol enllestir el projecte definitiu.

La del segon carril addicional va ser una proposta de Ciutadans Compromesos que el Govern va decidir posar en marxa per comprovar si funcionava. Segons Mobilitat, les dades recollides demostren que els vehicles que hi passen a aquella hora fan el trajecte en menys temps.

tracking