Societat

L'AGIA sosté que la majoria de pisos buits estan en venda

Galobardas creu que les xifres aportades FEDA no mostren la realitat

L'AGIA sosté que la majoria de pisos buits estan en vendaArxiu

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El president del Col·legi d’Agents i Gestors Immobiliaris d’Andorra (AGIA), Jordi Galobardas, assegura que “milers d’habitatges podrien estar a la venda” i apunta que el nombre de pisos disponibles al Principat per al lloguer o polítiques d’habitatge seria molt menor als 4.000 xifrats a l’estudi de FEDA.

Segons Galobardas, el treball de FEDA registra com a buits domicilis a la venda o propietat de persones a l’estranger, els quals, per les seves circumstàncies especials, sovint no compten amb comptador de la llum o tenen un consum per sota dels mínims. “Si la xifra fos real suposaria un gran impacte per al mercat, però des de l’AGIA considerem que s’ha de matisar molt.”

A més a més, considera que les dades aportades per FEDA resulten insuficients a l’hora de plantejar mesures per combatre la problemàtica de l’habitatge al Principat, ja que no permeten saber la tipologia dels pisos. “Si Govern vol plantejar polítiques per facilitar l’accés al lloguer, haurà de distingir entre els pisos de luxe i les cases grans, a més d’identificar aquells domicilis que no compleixen les condicions mínimes per allotjar una família.”

En aquest sentit, assenyala que un estudi complet necessitaria la col·laboració de les immobiliàries i les parròquies. “Des del 2018 estem intentant aconseguir aquestes dades per un estudi general sobre el mercat immobiliari, de moment sembla que només una ha col·laborat”, lamenta, sense poder explicar les reticències dels comuns a participar-hi. Diu Galobardas que obtenir aquestes dades permetria saber les característiques dels pisos.

tracking