Cinegètica

Controlats dos caçadors amb dos isards sense anelles

Els homes, tots dos andorrans, formen part d’una colla que tenia dret a tres captures

Controlats dos caçadors amb dos isards sense anellesBANDERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Setmana de caça de l’isard va sumar dimarts una nova infracció. Un control dels banders va localitzar dos caçadors que sí que duien tota la documentació en regla però que no havien acomplert una exigència bàsica de la cita cinegètica: anellar la peça abatuda. Segons fonts coneixedores de la situació, els dos homes, andorrans, formaven part d’una colla que tenia dret a tres captures i van ser enxampats amb dos isards morts que no havien marcat. Els banders van poder constatar que al grup havien caçat un tercer animal que sí que estava correctament anellat.

Col·locar-li l’anella a la peça abatuda és una exigència perquè es puguin fer els controls pertinents i incomplir-la està classificada com a infracció molt greu a la Llei de caça. Una falta que, com en el cas de la detectada diumenge, té associada una sanció econòmica de fins a 2.000 euros i la suspensió de la llicència de caça i la inhabilitació per poder-la obtenir durant un període de tres anys. Els dos caçadors van ser detectats en un control en territori de la vall d’orient que els banders havien organitzat a primera hora del matí. Les fonts coneixedores van afegir que després de fer les diferents comprovacions, se’ls van requisar armes i animals. L’expedient que s’instrueixi serà el que dictaminarà la sanció definitiva. Ahir ni el ministre Portaveu, Eric Jover, ni la ministra de Medi Ambient, responsable d’aquesta matèria, Sílvia Calvó, van voler fer cap comentari al respecte dels fets.

La Setmana de caça va arrencar diumenge i fins ara han transcendit dos episodis d’incompliments de la normativa. El primer va ser el mateix diumenge quan els banders van enxampar dos caçadors amb dues peces abatudes que en aquest cas sí que estaven correctament anellades. La qüestió és que cap dels dos caçadors tenia la documentació necessària per poder participar en la Setmana, ni la llicència ni el permís específic que es necessita. El mateix diumenge el president de la Federació de Caça i Pesca, Josep Maria Cabanes, en la valoració de l’inici de la Setmana va recordar que eren mig miler de caçadors concentrats a la muntanya i que entre aquesta quantitat de persones algú podia cometre una infracció. Enguany són 556 caçadors els que s’han registrat per participar-hi. El bon estat de la cabana ha elevat el nombre de captures permeses a 168.

tracking