Turisme

Betim Budzaku creu que la fallida de Thomas Cook tindrà poca afectació

L’operador turístic Neilson preveu que es puguin gestionar les reserves amb normalitat

Betim Budzaku creu que la fallida de Thomas Cook tindrà poca afectacióARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, assegura que el tancament de l’empresa de turisme britànica Thomas Cook tindrà afectacions mínimes al Principat durant l’hivern. L’operador turístic Neilson assegura que podrà gestionar les reserves abans que s’iniciï la temporada.

Budzaku va afirmar ahir en roda de premsa que el tancament d’una empresa d’aquestes característiques “genera desconfiança per part del client cap a una agència de turisme”. De totes maneres, va assegurar que Neilson, empresa que Thomas Cook va vendre fa anys, actualment només tenia el vincle per gestionar els vols a l’aeroport de Lleida-Alguaire. “Neilson ens ha assegurat que s’està negociant i gestionant un nou pla logístic. Per tant, podem estar tranquils.”

El fet que el director d’Andorra Turisme parlés d’aquesta “tranquil·litat” el va voler atribuir al fet que “ens trobem al mes de setembre, és a dir, encara hi ha dos mesos de marge per poder trobar una solució per als vols. Si ara mateix ens trobéssim entre els mesos de desembre i febrer seria molt greu, perquè tindríem molts turistes britànics als nostres hotels amb la impossibilitat de poder tornar al seu país”.

Budzaku també va explicar que el fet de la fallida de Thomas Cook no suposarà una baixada de turisme britànic al país. “Des del 2005, el turisme britànic va començar a disminuir. A principi de segle XXI estaríem parlant d’unes 85.000 persones. En canvi, ara estem parlant que arriben durant la temporada unes 40.000 persones. Estaríem parlant d’una ocupació del 30% de tota la capacitat que pot abastar l’operador turístic Neilson”. “Els dos operadors turístics més importants del món eren britànics, però ja hi ha alternatives, que nosaltres no coneixem, però que seran claus per saber on hi haurà la sortida a aquesta problemàtica.”

tracking