societat

La Setmana de caça de l'isard es tanca amb quatre infraccions registrades

Els 556 caçadors participants a la cita han abatut 135 exemplars dels 168 autoritzats

La Setmana de caça de l'isard es tanca amb quatre infraccions registradesANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Setmana de caça de l’isard es va tancar diumenge amb només quatre infraccions registrades i bones sensacions per part de tots els col·lectius implicats. Amb un total de 135 captures de les 168 autoritzades, tant per als banders com per a la Federació de Caça i Pesca el balanç és positiu, tot i que confien a poder eliminar completament les faltes de cara l’any vinent.

“És cert que no hi hauria d’haver cap problema, però tenint en compte que hi han participat 556 caçadors es tracta d’una xifra d’infraccions realment petita”, va assegurar el director del cos de banders, Miquel Rossell. Així mateix, també va posar de manifest l’absoluta col·laboració de la Federació de Caça, la qual ha posat tots els mitjans per evitar noves infraccions. “No sé per què han comès aquestes faltes, però és una qüestió en la qual aprofundirem a la pròxima assemblea”, va afegir el president de la federació, Josep Maria Cabanes, per la seva banda. Concretament, els banders van denunciar dues infraccions per desplaçar isards de manera prohibida i dues més per manca de les llicències necessàries per participar a la cita.

Pel que fa a la quantitat de captures, tant Rossell com Cabanes van subratllar que s’ha mantingut el percentatge de l’any passat, amb un 80% dels exemplars permesos capturats. “Es nota un canvi d’actitud. Els caçadors prefereixen esperar a trobar les millors peces en lloc de sacrificar qualsevol isard que troben”, va explicar Rossell. “Es tracta de passar uns dies a la muntanya amb els amics. Es nota que som un col·lectiu madur que prioritza la qualitat de cada peça”, va puntualitzar Cabanes.

BONA RESPOSTA A LA RECOLLIDA DE SANG

Rossell també va destacar la participació dels caçadors en la recollida de sang i melsa dels animals per tal de conèixer l’estat de salut dels isards del Principat. En total, s’han recollit 107 mostres de melsa, 124 conjuntivals i 94 mostres de sang que van permetre extreure 32 sèrums per ser analitzats. A més, Rossell es va mostrar convençut que les mostres que no es van presentar és perquè va ser impossible extreure-les.

tracking