SALUT

Govern obre un expedient per irregularitats en un geriàtric

El cas està relacionat amb un metge denunciat per sobremedicar pacients

Govern obre un expedient per irregularitats en un geriàtricGOVERN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha obert un expedient a un geriàtric d’Escaldes-Engordany després de possibles pràctiques de sobremedicació dels usuaris per part d’un metge del centre. La Batllia ja hauria rebut una denúncia de familiars d’una usuària amb relació a aquests fets. L’executiu, però, va declinar fer valoracions i donar més informació sobre el cas fins que no hi hagi la resolució per part dels instructors que l’investiguen.

Segons fonts coneixedores de la situació, el metge hauria fet ús de pràctiques de sobremedicació dels usuaris del geriàtric, causant-los problemes de mobilitat i funcionals. El ministre portaveu, Eric Jover, no en va donar detalls però sí que va avançar, en la roda de prema posterior al consell de ministres, que les irregularitats trobades a la residència (sense precisar-ne quines) “ja s’estan treballant per buscar-hi una solució a curt termini, sense esperar que hi hagi la resolució definitiva” de l’expedient obert.

Més enllà de la tasca administrativa que està duent a terme el Govern, la Batllia també està instruint la demanda interposada per familiars d’una usuària del centre que hauria patit els efectes de la sobremedicació.

Jover va explicar que el Govern no és l’únic actor que està intervenint en la qüestió, sinó que, entre d’altres, el Col·legi de Metges també ho podria fer. El ministre portaveu va afegir que en el moment que hi hagi una resposta clara per part dels instructors l’executiu emprendrà les mesures pertinents.

tracking