reportatge
A judici per robar la cuina
El Tribunal Superior va deixar vist per a sentència el recurs de la defensa després que Corts condemnés l’acusada a sis mesos de presó i 916 euros
El Superior va deixar vist per a sentència el recurs d’una senyora que es va emportar electrodomèstics del pis on estava de lloguer valorats, segons el Ministeri Fiscal, en 3.094 euros. La defensa, però, mantenia que cap perit va fer l’estimació exacta d’aquests mobles i que no es va tenir en compte el desgast dels mateixos. Per això va demanar l’absolució i una compensació econòmica per danys i perjudicis.
Tot i que la sala del Superior va acollir aquesta setmana la causa, la història va començar el 2013 quan l’acusada buscava pis per la capital. Després de cercar per tot arreu, va trobar una immobiliària que li va llogar un apartament al centre. Després de tres anys de convivència sense cap tipus de problema, l’acusada va decidir rescindir el contracte per marxar a viure a Portugal.
Com ja és protocol·lari, la propietària de l’apartament va visitar el pis per fer la valoració final i així poder tornar la fiança. L’estat de l’immoble era el correcte, així que l’arrendatària va decidir tancar la relació amistosa tornant els 800 euros de fiança. Vist que encara hi havia caixes per tancar i l’empresa de transport de paquets no havia arribat, la propietària va fer un acte de bona fe deixant les claus a l’acusada per acabar la mudança, amb la intenció que les hi retornés hores més tard. Dit i fet, la sorpresa va arribar, però, quan la propietària va tornar al pis i va veure que faltava un rentavaixelles, el microones, la nevera, la rentadora, el forn, la vitroceràmica i els mobles. Tot, segons la fiscalia, valorat en 3.094 euros.
La propietària es va mobilitzar ràpid, va posar la denúncia a la policia i va enviar un missatge privat a l’acusada per Facebook dient-li: “T’has emportat tots els electrodomèstics que ja eren al pis quan el vas llogar. Me’ls has de tornar.”
Obert el procés judicial al Tribunal de Corts, la fiscalia es va adonar que l’error que havia comès la propietària era no estipular en el contracte que el pis anava amb mobles. Aquí és on es va agafar la defensa, al·legant que tots els electrodomèstics eren seus. No obstant, el Ministeri Fiscal va aconseguir provar que els mobles ja eren al pis amb l’ajuda de fotografies i testimonis.
Vistes totes les proves del fiscal i amb la defensa increpant el “nul peritatge” del valor dels mobles, Corts va fer una sentència condemnatòria per un delicte major d’apropiació indeguda amb una pena de sis mesos de presó condicional, una indemnització de 916 euros i el pagament de les despeses processals.