reformes

Andorra la Vella inicia un concurs per tenir una nova plaça de la Rotonda

El comú vol redefinir el pla urbanístic actual perquè sigui un punt referent arquitectònic

Andorra la Vella inicia un concurs per tenir una nova plaça de la RotondaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella, amb la col·laboració del Col·legi d'Arquitectes d'Andorra, ha convocat un concurs d’idees obert a arquitectes i enginyers amb l'objectiu de recollir propostes que defineixin un model estratègic de desenvolupament urbanístic de la zona de la Rotonda.

El concurs s'ha dividit en cinc sectors que corresponen a fases d’execució en què els treballs es podrien desenvolupar. El primer dels sectors seria el corresponent a la plaça de la Rotonda en tota la seva extensió de cobriment. El segon fa referència al passeig del riu des de la rotonda de la Dama de Gel i fins a la plaça. El tercer, al sobrevol del riu en el tram de la plaça de la Rotonda i el pont de Prat de la Creu i opcionalment la llera del riu. El quart sector, el passeig del riu des de la plaça de la Rotonda fins al pont del Prat de la Creu i el cinquè, que inclouria el sobrevol del riu en el tram entre la plaça de la Rotonda i el pont de Prat de la Creu, i opcionalment la llera del riu.

Les propostes, que es poden presentar fins al 23 d’octubre, han d’incloure tots els sectors tenint en compte que es puguin desenvolupar en fases independents.

En tractar-se d’un concurs, la corporació ha establert tres premis. El primer està valorat en 10.000 euros per a la proposta guanyadora i la possibilitat que se li adjudiqui la redacció del projecte i la direcció de les obres del treball presentat si el comú ho considera oportú. La proposta que quedi classificada en segona posició rebrà un premi valorat en 8.000 euros i la tercera persona guardonada rebrà un premi de 5.000 euros.

La finalitat i els objectius que el comú persegueix amb la redacció d’aquest model estratègic té a veure amb potenciar la connectivitat entre les dues zones de l’avinguda Meritxell, part alta i part baixa, com també convertir l’espai en un lloc de trobada.

tracking