Normativa

DA diu que Bellocq es va confondre amb el codi de família

Demòcrates assegura haver dut a terme un procés d’adequació en l’actual projecte tenint en compte les esmenes dels altres grups

DA diu que Bellocq es va confondre amb el codi de famíliaFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El president del grup parlamentari Demòcrata (DA), Carles Enseñat, assegura que les declaracions de la degana del Col·legi d’advocats, Sophie Bellocq, en què reclamava un codi de família que no vulnerés els drets de les dones, es referia al projecte de llei de l’anterior legislatura. DA presentarà la nova proposta de codi de família després d’afegir les esmenes proposades la darrera legislatura pels partits PS, L’A, terceravia i SDP, com també les millores del Col·legi d’advocats.

Un dels aspectes més importants que s’està duent a terme per la renovació del text, segons explica Ester Molné, consellera general, és el fet de “reunir tota la normativa per iniciar un procés de codificació, modernització i sistematització”. També afegeix que “l’Estat té l’obligació de protegir la família, ja que la constitució ho contempla. Per tant, en cinquanta anys, les famílies han evolucionat i la normativa s’ha d’adequar”. En aquest sentit, assegura que el Col·legi d’advocats, a la cerimònia de la toga, quan es va tractar sobre el codi de família, les seves manifestacions eren certes en el sentit que “la normativa de la família cal unificar-la i adaptar-la perquè s’han anat acceptant les lleis en diferents temps cronològics”.

La confusió, però, ve donada quan Sophie Bellocq, degana del Col·legi, a la cerimònia va manifestar que no donaven el suport a la proposta del codi familiar assegurant que no feia un retrat correcte de la família en l’actualitat, sinó que dibuixava a una família “prehistòrica”. A més, va reclamar que es realitzés una llei que no vulnerés els drets de les dones i que estigués adaptada a la realitat actual. En aquest sentit, els dos membres del consell general expliquen que Belloqc va tenir una confusió a l’hora de parlar del codi de família i que, de fet, no tenia en aquells moments, coneixement que s’estigués redactant una altra proposta de llei. Així, els consellers generals expliquen que en un període de quinze dies, màxim un mes, el Col·legi rebrà el nou text, “en què podran afegir les seves esmenes”.

Alguns dels punts que s’han modernitzat, com a exemples, són l’eliminació de les proclames, és a dir, les persones que vulguin casar-se “podran prescindir d’escriure un expedient que fins ara es publicava que et casaves i això provocava xafarderies. Ara es mantindran expedients per tenir coneixement de l’estat civil, però no seran públics” exposa Molné. Un altre dels canvis és que, en matèria d’afiliació, “s’inclourà la regulació d’algunes de les tècniques es fan servir en la reproducció assistida i que surten a la llei vigent actual”.

tracking