MOBILITAT

Detingut per causar un greu accident a la rotonda d'Anyós

Els dos joves que ocupaven els seients posteriors estan ingressats a la UCI però estan estables

Detingut per causar un greu accident a la rotonda d'AnyósARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policía va detenir un jove conductor no resident de 21 anys després de causar un greu accident als voltants de la rotonda d’Anyós, a la Massana, la matinada d’ahir. Dues persones van resultar ferides de gravetat en l’accident. El cotxe, en el qual viatjaven quatre persones, va bolcar després de xocar contra un fanal d’enllumenat públic. Els dos ferits, residents de 18 i 19 anys, que ocupaven els seients posteriors del turisme, es troben ingressats a la UCI de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell amb traumatismes toràcics però, segons fonts del centre, es troben estables. El conductor va donar una taxa d’alcohol de 0,83 grams per litre, superior a la permesa, motiu pel qual va ser detingut.

L’accident va tenir lloc a la carretera general 3, a la proximitat de la rotonda d’Anyós, a les 4.45 de la matinada d’ahir, i es va veure implicat un sol turisme. El vehicle, un Seat Ibiza de matrícula espanyola, va col·lidir contra un fanal d’enllumenat públic, va bolcar i va quedar finalment amb el seu costat esquerre recolzat sobre la vorera. Tant el conductor com la copilot, una noia de 22 anys, també residents, van resultar ferits però en el seu cas lleument, i van ser donats d’alta a les poques hores de l’accident. Un cop es va certificar que el conductor del vehicle accidentat només tenia ferides de petita consideració, va ser donat d’alta, va ser detingut i portat a dependències policials des d’on, un cop li va passar l’efecte de l’alcohol, va passar a disposició judicial.

Una ambulància del cos de bombers es va apropar al lloc dels fets, amb la qual van traslladar tres dels ferits a l’hospital. L’accident no va generar dificultats de trànsit a la xarxa viària degut a les hores intempestives en què es va produir la col·lisió.

En aquesta zona, concretament entre les rotondes d’Anyós i la del túnel de les Dos Valires, s’està duent a terme una prova pilot que consisteix a habilitar un segon carril de baixada en aquest tram per contribuir a la fluïdesa del trànsit a l’hora de majors complicacions viàries. No obstant, aquesta prova no va tenir res a veure amb l’accident, ja que l’habilitació del segon carril de baixada només es duu a terme de dilluns a divendres, a les hores d’entrada i sortida de les escoles.

tracking