mesures polítiques

Espot i Vilarrubla visiten escoles escaldenques

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Educació i Ense­nyament Superior, Ester Vilar­rubla, va assegurar ahir durant la visita a les escoles d’Escaldes-Engordany que la intenció del Govern és avançar cap a plantilles de mestres més estables, malgrat que serà impossible prescindir totalment dels treballadors temporals. “La nostra intenció és anar consolidant places: sempre haurem de tenir una quota de treballadors temporals per la demanda i demografia del país, però la nostra intenció és tenir plantilles molt consolidades per garantir la qualitat de l’ensenyament i l’estabilitat laboral de les persones”, va dir Vilarrubla.

Pel que fa a la reducció del sou d’aquests treballadors eventuals, la ministra va assegurar que el Govern només compleix la sentència de la Batllia que obliga a eliminar l’increment de l’IPC del 2011 i el 2012. “No podem fer més que complir la decisió del batlle, però entenem que a molts els hagi agafat de sorpresa, ja que la informació es va publicar a l’abril”, va puntualitzar.

A banda, la ministra va explicar que Govern encara no ha començat a treballar en la visita del ministre d’Educació francès a les escoles del sistema gal, fixada durant la visita del Copríncep Macron al Principat. “Només hem començat a parlar de la data, però, més enllà de les visites institucionals que depenen del funcionament de cada país, tenim comissions mixtes anuals amb responsables espanyols i francesos per fer feina tècnica en ambdós sistemes”.

La visita del cap de Govern i la ministra Vilarrubla a les escoles espanyola María Moliner i andorrana d’Escaldes-Engordany forma part d’un recorregut per tots els centres educatius del Principat que s’allargarà durant tota la legislatura. “Es tracta de conèixer de primera mà els col·legis i poder intercanviar impressions amb els docents i alumnes”, va asseverar. “Ha estat un molt bon principi de curs, evidentment que al principi sempre s’han de fer reajustaments, però estem molt satisfets d’aquest primer mes.”

tracking