mobilitat

Queixes pels retards del bus a l'escola francesa d'Escaldes

Els pares dels usuaris de la línia 1.061, amb parada al carrer de la Unió, asseguren que els nens arriben tard a classe per la modificació de la ruta i l’horari

Queixes pels retards del bus a l'escola francesa d'Escaldes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les famílies dels infants de l’escola francesa d’Escaldes-Engordany es queixen pel retard del servei de bus matinal que tenen contractat. Els pares dels usuaris que utilitzen la línia 1.061, amb parada al carrer de la Unió, lamenten les formes i la manca de comunicació del servei de transport escolar. Els progenitors afirmen que l’any passat el bus passava a les 8.35 hores i que van rebre el carnet amb l’hora i la parada de sempre, però ja els primers dies el servei va començar a arribar tard, recollien els infants a i quaranta, cinquanta, i fins i tot algun dia va arribar a les nou.

Les famílies van remarcar que estan enfadades i disgustades perquè cada dia els nens arriben tard a l’escola, i que aquest fet afecta tothom, ja que els pares i mares també necessiten organització per arribar a la feina a temps. Van assenyalar que des de l’escola truquen cada dia a transport escolar per demanar solucions a la problemàtica. Les famílies van argumentar que l’any passat la parada situada al carrer de la Unió era la primera i llavors ja pujava cap a Engolasters a buscar els infants corresponents, i tots arribaven a temps. En canvi, van exposar que aquest any han canviat la ruta sense avisar, i el bus baixa de Soldeu a l’escola Janer, i després es dirigeix al següent trajecte. També van assegurar que si la primera parada és Engolasters hi ha nens que baixen sols amb el bus, ja que el monitor que els acompanya s’espera a la parada de la Unió. Creuen que per aquest motiu sempre arriben justos o tard a l’escola.

Les famílies també van denunciar que el servei de transport va canviar la setmana passada els carnets i l’horari als infants de les 8.35 a les 8.45 hores, sense ni avisar ni notificar-ho a ningú, i que, tot i el canvi, els nens segueixen arribant a les 9.02 hores i es troben la porta tancada. I van especificar que el problema són les formes i la manca d’informació per part del servei. Per la seva banda, el director d’Autocars Nadal, Bartumeu Gabriel, la companyia adjudicatària del servei matinal de l’escola, va manifestar que “nosaltres operem i la nostra missió és fer el transport”, i que “no gestionem el transport escolar ni els horaris”.

Els progenitors també van declarar que durant la tornada no tenen cap problema, tot i que van matisar que no hi ha cap control de la policia urbana per regular el trànsit i que en aquell punt s’acumulen molts busos.

ELS BUSOS DE l'L1, MASSA GRANS PER CIRCULAR PER ANDORRA LA VELLA

Malgrat que els nous autobusos de les línies interurbanes s’han guanyat l’aprovació dels usuaris en ser més grans i amples, la mida d’aquests resulta problemàtica en alguns punts del trajecte entre Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. De fet, des de la instal·lació dels canvis el mes de setembre passat s’han registrat diverses incidències en alguns punts de les localitats, sobretot en aquelles rotondes petites i carrers estrets en els quals l’autobús ha de realitzar diverses maniobres per poder girar. Tot i que la companyia adjudicatària va afirmar que serien provisionals i els canviarien, encara no s’han realitzat canvis.

tracking