L'executiu reitera que la crisi de Thomas Cook afectarà poc

El Govern reitera el missatge després que la Generalitat hagi avançat que Alguaire difícilment rebrà els vols d’esquiadors britànics

Betim Budzaku creu que la fallida de Thomas Cook tindrà poca afectacióARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, va avançar ahir que l’operador Neilson està tenint “dificultats” per trobar una alternativa per portar esquiadors britànics a l’aeroport d’Alguaire després de la fallida de Thomas Cook, i que a hores d’ara la previsió és que l’aeròdrom lleidatà deixi de tenir aquests vols que portaven turistes a les estacions d’esquí del país. Per aquest motiu, Gavín va afirmar que la pèrdua de Neilson no suposaria un “impacte negatiu” a Lleida, però sí a Andorra. Paraules que va rebatre el Govern. El ministre Portaveu, Eric Jover, va apuntar en primer lloc que la proporció de visitants anglesos no és especialment significativa i que les estacions d’esquí també estarien buscant alternatives per portar aquests turistes a través d’altres canals “que no siguin els que havien utilitzat a través de la companyia que va fer fallida”. “El missatge que se’ns ha transmès és que no hauria de representar un impacte important per al país”, va asseverar Jover.

Des de Neilson van declinar fer cap comentari més enllà de reiterar que “continuem la feina per reconstruir el nostre programa de vols”. Neilson està buscant d’altres proveïdors, atès que la majoria de vols els operava amb Thomas Cook. La previsió per a aquest hivern era portar uns 10.000 passatgers.

Ajuts al Pas de la Casa

El portaveu de l’executiu també va anunciar una nova remesa de tretze ajuts econòmics per als comerciants del Pas de la Casa afectats per l’esllavissada a l’RN-22, que va deixar el nucli aïllat de la banda francesa durant 22 dies la primavera passada.

Les 13 noves ajudes suposen 7.673 euros i se sumen a les 55 ja atorgades per un import de prop de 52.000 euros. L’executiu encara està pendent de resoldre més sol·licituds. I és que en total se’n van formular 102 corresponents a 121 comerços.

tracking