Política

Els candidats de DA decidiran sobre el pacte

Trini Marín afirma que el comitè parroquial busca els caps de llista

Els candidats de DA decidiran sobre el pacte

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els nous candidats de Demòcrates per a les eleccions comunals del pròxim 15 de desembre a Escaldes-Engordany triaran si pacten amb la formació Liberal. “Seran els mateixos candidats i el comitè parroquial qui decidirà si anem a pacte o no”, va afirmar Trini Marín, cònsol major del comú escaldenc. Marín també va manifestar que de moment no hi ha res tancat, però s’està treballant en l’elecció dels perfils més apropiats. “L’elecció d’aquestes dues persones s’està tramitant des del comitè parroquial, però encara no tenim ni candidat ni candidata per als pròxims comicis de desembre”, tot i això, “tinc molt clar que des del comitè estem treballant per trobar aquests dos concurrents”.

La cònsol va destacar que a partir del moment en què siguin escollits els membres cabdals de la formació que concorreran a les eleccions comunals a Escaldes, “ja en una segona fase, serà en funció dels candidats i de la voluntat del comitè decidir com es presentaran”. Els actuals cònsols major, i menor, Marín i Marc Calvet, respectivament, ja no es poden tornar a presentar, ja que han complert el període màxim de mandat, dues candidatures, és a dir vuit anys consecutius.

El tàndem Marín-Calvet va guanyar amb comoditat les dues convocatòries electorals. Però en les passades eleccions generals de l’abril la formació taronja va viure el primer cop, quan va perdre els dos escons de la circumscripció territorial davant de la coalició d’Acord, que integraven socialdemòcrates i liberals. Dintre del comitè parroquial escaldenc hi ha una divisió clara respecte què fer amb el pacte amb Liberals. L’excap de Govern i excònsol major de la parròquia, Toni Martí, lidera la facció que ja ha dit clarament que no aposta per pactar amb el partit blau.

Els candidats de DA decidiran sobre el pacte

tracking