Indústria tabaquera

El comerç vol un 20% de guany per paquet de tabac

La Unió de Comerciants demana aplicar aquest marge diferencial per “dignificar i professionalitzar el sector, i protegir el petit comerciant”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió de Comerciants del Tabac vol obtenir un benefici mínim del 20% en la venda del producte. Així ho va afirmar el president, Raül Calvo, durant la reunió que va tenir lloc ahir amb els comerciants de tabac del país. “Actualment cada empresari té la seva pròpia casuística i model de negoci, ara és molt difícil saber el marge mitjà de benefici, per aquest motiu volem delimitar-ho”, va afirmar. Amb aquesta reclamació, l’associació pretén “dignificar i professionalitzar el sector”, així com “protegir el petit comerciant”, ja que “sabem que les grans superfícies poden tenir d’altres revinguts en forma d’atípics o de ràpel, però l’important és que hi hagi un mínim garantit per a tothom”, va dir Calvo.

La comissió consultiva per a l’establiment de preus de venda mínims dels productes de tabac, formada per dos membres del Govern, un representant dels comerciants i un dels fabricants, serà l’encarregada de determinar-ne el cost. “Ara es prepararan les primeres llistes, el Govern és qui les haurà d’aprovar i publicar-les al BOPA, i a partir de llavors ningú podrà vendre per sota d’aquests preus mínims qualsevol classe de tabac”, va assenyalar el president. I hi va afegir que “això marca un topall per la part baixa, el qual no ha existit fins ara, que ha comportat grans lluites de competència”. Aquest límit ve marcat “pel marge mitjà que pot tenir una botiga comercial en qualsevol altre producte, per aquest motiu hem anat a buscar aquest referent, per començar a parlar d’alguna cosa”, va manifestar Calvo.

En la reunió, el president va matisar que aquest model comercial no beneficia el sector, i que tan bon punt es facin públics els preus mínims faran un acte de negociació amb els fabricants i distribuïdors per arribar a acords. “Nosaltres lluitem per defensar el nostre interès de treballar amb uns marges que siguin dignes i correctes”, va destacar. També va indicar que amb referència al diferencial a Espanya o França, “per llei estarem obligats a apujar els preus”, ja que quan estiguin els límits marcats “qualsevol moviment que hi hagi al mercat internacional farà que el fabricant hagi de proposar una adaptació d’aquests preus de venda al públic, sense augmentar el diferencial que hagi quedat establert”.

Des de la Unió de Comerciants van valorar la possibilitat “d’importar productes alternatius, que puguin donar lloc a obrir el ventall d’oferta de cara al públic en un futur. Així, va matisar que “ara mateix el sector productiu està ben protegit, hi ha uns aranzels que impedeixen bastant la possibilitat d’importació, però més endavant, segons com evolucionin aquests impostos, és possible que es pugui importar”. Així, va recalcar que en cap moment la intenció seria “fer la competència al fabricant del producte andorrà, però nosaltres tenim l’oportunitat de trobar mercats internacionals que ofereixin productes innovadors”.

Tanmateix, “hem de tenir en compte que aquí no passem per intermediaris, el fabricant és el propietari de la marca”. El president va matisar que en aquests moments ja s’estan duent a terme importacions. “Hi ha marques que es venent avui en dia que no es produeixen aquí, a Andorra.”

FRANÇA INTERCEPTA 277 QUILOS DE TABAC EN TRES DIES

Les autoritats franceses han interceptat 277 quilos de tabac de contraban procedent d’Andorra en tres operacions fetes en tres dies diferents. Es van intervenir 1.384 cartrons valorats en 117.000 euros. La primera operació es va dur a terme dimecres passat després que agents de duanes de les brigades d’Acs-dels-Tèrmes fessin aturar un vehicle en un control muntat prop de l’Hospitalet. Els quatre ocupants del turisme es van donar a la fuga i a l’interior del maleter els agents van trobar 300 cartrons de tabac procedent d’Andorra. El producte estava destinat al mercat negre de la zona de Tolosa. L’endemà, dijous, els agents de duanes de la brigada de Montauban van ser els que van decidir fer un control a la recerca de productes il·legals. Van aturar un autobús de la línia regular entre Tolosa i París. Dins el maleter del vehicle van localitzar deu grans bosses plenes de cartrons de cigarretes també de procedència andorrana. Un cop interceptats, les autoritats franceses van xifrar en 804 els cartrons de tabac intervinguts, amb un pes total de 160 quilos d’aquest producte. Dissabte es va fer la tercera operació. En aquest cas va tornar a ser la brigada d’Acs-dels-Tèrmes la que va interceptar 58 quilos i 280 cartrons en una zona de muntanya.

El comerç vol un 20% de guany per paquet de tabac

tracking