Reportatge

Examen de mobilitat

La nova aplicació de FEDA ja està disponible per a 30 usuaris que podran saber, en temps real, si el seu bus va amb retard o a l’hora. A canvi, hauran de presentar una valoració del servei.

Examen de mobilitatArxiu

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Mou_t_b és el nom de l’aplicació que des d’ahir està als dispositius mòbils de trenta afortunats que podran saber, en temps real, quina és la millor ruta per anar d’un lloc a un altre i quins són els busos que van amb retard. Dissenyada per FEDA i amb l’objectiu de millorar la mobilitat, la primera versió ja és totalment funcional, tot i que tindrà afegits restringits com la venda de bitllets, la localització d’aparcaments comunals lliures i la de carregadors per a cotxes elèctrics. Totes aquestes funcionalitats estan previstes, en funció del feedback dels usuaris, per a la pròxima versió.

Els trenta provadors van sortir d’una selecció d’usuaris de la mateixa FEDA, el Govern i d’un recull de persones que es van presentar voluntàries a través de les xarxes socials. “Vam rebre més de 15 sol·licituds i d’aquestes n’hem escollit les que més utilitzen el servei perquè ens diguin quins són els aspectes que podríem millorar”, va manifestar Xavier Forné, secretari del consell d’administració de la parapública. La funcionalitat, segons Forné, està més que provada, l’objectiu de fer aquesta prova pilot és sobretot veure si la interfície és atractiva per als usuaris i si en el dia a dia és còmoda de fer servir.

La localització dels busos és un dels grans reclams d’aquesta aplicació, i és que gràcies a la ubicació que faciliten les concessionàries del servei l’aplicació serà capaç de dir si el vehicle arribarà a la parada, en temps real, abans, després o a l’hora estipulada.

Aquesta és encara una primera versió i la parapública no presentarà la segona, amb més funcionalitats, fins al març del 2020, que s’afegiran els serveis més sol·licitats per la comunitat i es modificaran els aspectes destacats per aquests trenta usuaris. La versió final sortirà a final de setembre de l’any vinent per a totes les plataformes.

tracking