infraestructures

El Govern s'implica en l'aeroport d'Andorra

Economia i la Cambra de Comerç crearan una comissió de seguiment per estudiar-ne la viabilitat

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Govern i la Cambra de Comerç van signar ahir un conveni amb l’objectiu d’analitzar la viabilitat per desenvolupar accessos aeris i ferroviaris al Principat. La idea és que el conveni agiliti els estudis i tràmits que s’hagin de fer. Es crearà una comissió de seguiment formada pel ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol. Aquesta, segons els responsables, ajudarà a desenvolupar les accions que siguin necessàries sense implicar cap compromís de despesa per part de les dues parts, “ni s’ha establert cap partida pressupostària pròpia”, va apuntar Armengol.

Segons els president de la Cambra, a hores d’ara se sap on es vol construir l’aeroport, tot i que va apuntar que cal estudiar exactament l’espai que es necessita, ja que “en tractar-se d’un aeroport de muntanya es demanen requisits concrets”. “Aquest és el pas previ a l’estudi d’impacte mediambiental necessari, i que tenim la intenció de dur a terme al més aviat possible.”

Per part del Govern, Gallardo va assegurar que el ministeri vol facilitar tot el suport que sigui necessari i que “el Govern avaluarà, des del rigor, les possibilitats reals d’encaix, amb realisme i transparència, amb la voluntat de combinar l’interès general i la sostenibilitat del país”. També va afegir que aquest conveni es desvincula de l’heliport, ja que “es tracta d’un projecte engegat pel Govern”.

Pel que fa a la xarxa de connexió ferroviària tant amb França com amb Espanya, Armengol va assegurar que hi ha negociacions per trobar-ne a viabilitat i que el suport per part del Govern podria facilitar els acords.

El Govern s'implica en l'aeroport d'Andorra

tracking