ADMINISTRACIÓ

El Sipaag durà a la Batllia la gestió dels càrrecs de relació especial

El sindicat creu que la problemàtica afectaria menys de 100 treballadors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) va aprovar ahir, per majoria en l’assemblea general, portar a la Batllia les presumptes irregularitats en la contractació de càrrecs de relació especial durant l’anterior legislatura. El president del sindicat, Lluís Anguita, va explicar que “un càrrec de relació especial, un assessor, hi és per assessorar [...], mai pot tenir comandament, ser el responsable d’un ministeri o d’un departament”. Anguita va explicar que tots aquests càrrecs tenien comandament, “tots eren els màxims responsables de ministeris o de departaments”, i que, a més, tenien delegació de signatura, “signaven pressupostos, documents o adjudicacions”, va explicar el president del Sipaag.

Anguita, que considera que la problemàtica afectaria menys d’un centenar de treballadors, va obrir la porta al Sindicat d’Ense­nyament Públic (SEP) i al Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d’Andorra (CFPA) a adherir-se a la demanda del Sipaag en cas que els dos aprovin, a les assemblees generals, portar l’afer a la Batllia. A l’assemblea també es van aprovar els comptes, així com un canvi en els estatuts que permetrà a tot treballador de l’administració poder afiliar-se al sindicat, quelcom que no era possible fins ara per als treballadors eventuals.

El president del Sipaag també va explicar la bona predisposició, en els quatre reunions fetes fins ara, de la ministra de Funció Pública, Judith Pallarés, així com la secretària d’Estat, Lara Vilamala, per revisar i treballar tots els articles de la Llei de Funció Pública. Anguita va assegurar que no s’ha posat cap línia vermella.

El Sipaag durà a la Batllia la gestió dels càrrecs de relació especial

El Sipaag durà a la Batllia la gestió dels càrrecs de relació especial

tracking