Ramaders d'Andorra vol diversificar els productes
L'entitat, la qual ha celebrat els 20 anys de la seva creació, pretén comercialitzar la carn amb nous formats als supermercats
![](https://imagenes.diariandorra.ad/files/image_large/uploads/2023/12/18/65806d8b38d95.jpeg)
Els ramaders d'Andorra volen diversificar els productes per arribar a més gent
Ramaders d'Andorra vol diversificar i valoritzar els seus productes per tal d'arribar a un volum més gran de clientela. El gerent de l'entitat, Gerard Martínez, ha explicat durant el dinar decelebració dels 20 anys de l'associació, que la intenció és"valoritzar més el producte, i això es pot fer amb diferents tipus de formats. És veritat que ara molta gent no té temps d'anar a la carnisseria, molta gent compra barquetes a la benzinera o supermercats. Per tant, la intenció és també arribar a aquest tipus de client amb una safata molt atractiva i sostenible". Per dur-ho a terme, Ramaders d'Andorra farà una campanya de comunicació per donar visibilitat al producte i a la seva vinculació amb el territori, i posarà a la venda directament a la restauració posant en valor la traçabilitat i la qualitat del producte.
Ramaders d'Andorra ha celebrat un dinar a l'explotació ramadera d’Arans per tal de mostrar la carn que comercialitza a la premsa i a diverses personalitats polítiques, com la ministra de Medi Ambient,Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, o el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba. Calvó ha fet un balanç positiu d'aquests 20 anys perquè, segons ha dit, és un projecte consolidat "que va començar amb 15 socis i ara en té 60 i pràcticament tota la carn de vedella es comercialitza a través de la societat,distribuïnt el seu producte a 29 establiments. Entenem que és un producte que respon molt al que vol el consumidor avui dia, que és traçabilitat, qualitat, protecció de medi ambient i benestar animal". La ministra ha exposat que el consumidor cada vegada està més informat i es preocupa més del que menja i "nosaltres enteníem que havíem d'explicar que aquest producte respon als neguits que pugui tenir. A més, és un producte essencial per a la preservació de la ramaderia al nostre país, que contribueix que es segueixi tenint bestiar a les muntanyes i a seguir preservant i netejant les muntanyes a favor de les muntanyes dels prats de Dall". Des de la seva creació l’entitat ramadera ha subministrat un total de24.903.580 quilos de carn bovina, 497.325 quilos de carn equina i 1.215.695 quilosde carn ovina i de cabrum.