Comunals 15D

L'A tindrà el quart i vuitè lloc a la llista de Sumem per Andorra la Vella

L’A accepta la nova oferta d’ocupar el quart i el vuitè lloc de la llista de Sumem per Andorra la Vella

L'A tindrà el quart i vuitè lloc a la llista de Sumem per Andorra la VellaDEMÒCRATES

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Cada parròquia té la seva idiosincràsia però Andorra la Vella no podia quedar al marge del pacte de Demòcrates amb Liberals, malgrat els estira-i-arronsa dels darrers dies, que feien semblar que en qualsevol moment es podien trencar les negociacions. Però la política és l’art dels gestos i normalment s’acaba imposant el pragmatisme, i en aquest cas és clar que L’A no podia enfrontar-se a les urnes amb la candidata demòcrata, del mateix partit que tan generosament va permetre quatre ministres liberals al gabinet de Xavier Espot.

Finalment el comitè parroquial liberal va aprovar diumenge la proposta de la comissió electoral de DA i ho va fer –és necessari remarcar-ho– no per unanimitat, sinó amb moltes veus discordants, segons van reconèixer ahir fonts del partit blau. Però Marsol no pensava cedir el número dos, així que del 3 i 9 s’ha passat al quart i vuitè lloc per als liberals, amb la qual cosa d’entrada els de Jordi Gallardo s’asseguren dues posicions elegibles, tenint en compte que actualment DA té vuit consellers a la corporació local de la capital. També tindran presència a la junta de govern, com Progressistes, que ha pactat un lloc elegible amb la cònsol.

Ahir faltava el darrer tràmit, que va ser superat sense problemes. L’aval del comitè parroquial dels demòcrates a la capital deixa segellat el pacte a Sumem per a Andorra la Vella, una coalició que s’ha de considerar favorita per al 15 de desembre vinent tot i els bons resultats del Partit Socialdemòcrata les darreres generals. Però ja se sap que les comunals són una altra cosa, com demostren els pactes que s’estan configurant a cada territori.

Així, a Escaldes-Engordany es veu molt lluny repetir un acord com el de la capital. DA ja te els dos primers candidats a la llista i públicament no se sap de cap contacte per intentar una coalició. Tot fa indicar que els taronges escaldencs es consideren amb força suficient per retenir el comú en solitari, mentre que la possibilitat que la consellera general Rosa Gili encapçali la llista del seu partit s’allunya. I és que Gili té molt present que aquest cop no hi podrà sumar les paperetes que aporta L’A i per tant la sonada victòria a les generals no seria gens fàcil de repetir.

DIVISIÓ

Encara que la direcció taronja és partidària del pacte amb els liberals i part del comitè local també, hi ha un grapat de dirigents importants –com Toni Martí– que s’oposen amb rotunditat a reeditar la fórmula del Govern a la par­ròquia escaldenca.

EL PS SEGUEIX BUSCANT ELS NOMS

De moment el PS només té tancats els dos primers llocs de la capital –Dolors Carmona i Sergi Gonzàlez– i els d'Encamp –David Rios i Demelsa Azzopardi–, i continua el flirteig amb Eric Bartolomé i Sandra Tudó a Ordino, i amb els membres de Desperta Laurèdia de Sant Julià de Lòria, però en els dos casos els contactes estan molt verds i no serà gens fàcil concretar una candidatura. A Sant Julià es fa necessari deixar de banda les diferències si es vol una candidatura amb garanties de superar Unió Laurediana. Amb tres llistes se serveix la victòria en safata a UL.

tracking