Reciclatge

Govern i empresaris situen l'economia circular a l'agenda

La ministra Calvó proposa una llei per a final del 2020 i els agents econòmics demanen un distintiu

Govern i empresaris situen l'economia circular a l'agendaANA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, va expressar que “s’està treballant un projecte de llei que pot estar enllestit el darrer trimestre del 2020” sobre economia circular. Més enllà de l’anunci i d’expressar la importància de la col·laboració entre el Govern i la Confederació Empresarial o l’Associació de Gestors de Residus, la ministra no va concretar res més.

A qüestions sobre quin impacte tindrien per als andorrans els canvis que provoca l’entrada de polítiques sobre la base de l’economia circular, Calvó va dir que “hi ha un procés participatiu on els ciutadans ens marcaran fins on volen arribar”. La ministra va reconèixer la complexitat de les futures mesures, tot dient que caldria regular i tal vegada aplicar una nova fiscalitat. Finalment, va fixar quatre línies de treball: la fiscalitat, la regulació, els incentius i la col·laboració ciutadana.

Per la seva part, el president de la CEA, Gerard Cadena, va anar una mica més enllà i va parlar de la creació d’una taula publicoprivada per estudiar les mesures que es poguessin implantar. Finalment, el president dels gestors de residus, Miquel Àngel Armengol, va remarcar la importància de crear “un label o un distintiu” per a les empreses que treballin bé i que “s’inclogui en els plecs dels concursos públics”.

tracking