Infraestructures

L'aeroport supera les proves i manté l'abril per operar amb GPS

Tècnics espanyols i andorrans van tractar ahir en una trobada els avenços per a la seva operativitat

L'aeroport supera les proves i manté l'abril per operar amb GPSARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els tècnics de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria Espanyola (AESA), de l’entitat gestora de serveis de navegació aèria Enaire i del ministeri d’Afers Exteriors van posar de manifest els resultats satisfactoris de les proves de validació del disseny de vol que es van dur a terme a l’aeroport d’Andor­ra-la Seu d’Urgell el mes de setembre passat i mantenen el mes d’abril del 2020 com a data en la qual es podrien rebre vols GPS. Així ho van fer saber als tècnics andorrans dels departaments d’Economia del ministeri de Presidència, Economia i Empresa, i del ministeri d’Afers Exteriors, en una trobada en què les dues parts van tractar els pròxims passos tècnics i administratius a seguir fins a l’aprovació definitiva de l’operativitat dels vols amb GPS. D’aquesta manera, la delegació andorrana va manifestar que s’està mantenint la planificació anunciada pel ministre de Foment espanyol, José Luis Ábalos, el mes de juny durant la seva participació a la Trobada Empresarial al Pirineu. La validació del disseny de vol era una de les últimes etapes abans de validar l’ús d’un mètode que permet l’enlairament i l’aterratge.

MANIOBRA D’APROXIMACIÓ

D’altra banda, la delegació andor­rana va voler agrair els esforços realitzats per AESA i Enaire en aquest projecte. Els representants de les dues entitats també va presentar a la trobada la maniobra d’aproximació dissenyada per a l’aeroport que es considera una infraestructura complexa per l’orografia del territori. A la trobada entre representants andorrans i espanyols també va participar l’ambaixador espanyol a Andor­ra, Àngel Ros.

EL PS POSA EN DUBTE EL PROJECTE DE LA CAMBRA

El conseller general del PS Jordi Font va formular vàries preguntes al Govern posant en dubte el projecte de l’aeroport que emana del conveni entre executiu i la Cambra. Segons fonts dels socialdemòcrates, aquestes preguntes responen a les declaracions que recentment havien fet el ministre d’Economia i de la Presidència, Jordi Gallardo, i el president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol, que parlaven d’un conveni de col·laboració per finançar estudis per a la ubicació d’infraestructures, com l’aeroport. Les demandes del grup del PS al Consell General s’articulen en dues vies: la primera pregunta exposada per Font feia referència a la tipologia d’estudis que es finançarien en el marc d’aquest conveni i la segona, per la quantitat de diner públic que es destinaria a pagar aquests exàmens previs. Font també va fer referència a l’aeroport de la Seu, del qual va dir que “aviat es posarà en funcionament”, i va qüestionar que el Govern invertís diners en un altre. Finalment, i sobre la ubicació del futur aeroport, el conseller del PS va dir: “És un dels pitjors indrets que es podien escollir. Hi ha una gran saturació d’elements en aquella vall: tenim l’únic accés rodat amb França”, afegint que també hi ha recursos hídrics a la zona.

tracking