Societat

La Seu aplicarà un recàrrec del 50% de l'IBI a habitatges buits

La mesura té l’objectiu d’augmentar el nombre de pisos de lloguer i es focalitzarà en els grans tenidors

La Seu aplicarà un recàrrec del 50% de l'IBI a habitatges buitsARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar ahir l’aplicació d’un recàrrec del 50% de l’impost de béns immobles (IBI) a habitatges buits. Segons el consistori, l’aplicació d’aquesta mesura es focalitzarà en els pisos dels grans tenidors que es troben deshabitats de manera permanent. Així, la mesura està pensada, principalment, per a bancs, fons d’inversió i particulars amb un gran nombre de propietats, tot i que encara s’han de concretar els criteris per establir el recàrrec. El primer pas abans d’implantar aquesta mesura és disposar de la llista definitiva d’immobles permanentment buits de la ciutat.

D’entre els objectius que es pretenen aconseguir amb l’aplicació d’aquesta mesura hi ha el d’augmentar el nombre de pisos que es posen a lloguer, contenir i fer més assequibles els preus dels arrendaments i evitar l’ús especulatiu d’aquests immobles.

Aquesta mesura, inclosa en una sèrie de modificacions de les ordenances municipals aprovades al ple de l’ajuntament, va tenir el vot favorable dels 8 regidors de Junts per la Seu i ERC que formen part de l’equip de govern, mentre que el grup de Compromís hi va votar en contra. Des del consistori es va especificar que el recàrrec esmentat no s’aplicarà a les persones que adquireixin un habitatge a la Seu d’Urgell com a segona residència. Tampoc afectarà habitants de municipis de la comarca. En aquest cas es té en compte que moltes d’aquestes persones, la majoria gent gran, tenen un pis a la Seu d’Urgell per traslladar-s’hi a viure quan ja els sigui difícil seguir vivint al seu poble ja sigui per salut, per edat o per altres motius, un perfil relativament freqüent al territori.

tracking