afers exteriors

Mingorance afirma que la CASS paga els avortaments

La magistrada diu que no interrompre l’embaràs “no és per un problema econòmic”

Canòlic Mingorance afirma que la CASS paga els avortaments
Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La magistrada del Tribunal de Corts Canòlic Mingorance va afirmar ahir a Ginebra davant el Comitè per a l’eliminació de la discriminació envers la dona de les Nacions Unides que la CASS paga els avortaments que es realitzen a l’estranger. “La dona que vol avortar pot anar a veure el ginecòleg a Andorra i pot decidir avortar a França o Espanya i la Seguretat Social paga aquesta qüestió. [Avortar] No és un problema de diners”, va dir Mingorance, en resposta a la intervenció de l’algeriana Louiza Chalal, una dels membres del comitè.

La magistrada va iniciar la seva intervenció posant en dubte part de l’exposició de Chalal relativa a les penes de presó que poden rebre les dones que avortin o els metges que els realitzin. “No sé d’on ve aquesta informació, però la veritat és que no és correcta. Mai a la història d’Andorra s’ha iniciat una investigació per casos d’avortament”, va dir amb contundència Mingorance. La magistrada, una de les representants del Govern que van defensar el quart informe sobre Andorra per a l’eliminació de la discriminació envers la dona, va respondre a l’afirmació de Chalal que tenia “informació paral·lela” sobre que hi havia dones que avortaven al seu domicili per no tenir mitjans econòmics, que “mai hem vist un sol cas ni en els hospitals ni a través dels metges de capçalera d’una dona que s’hagi fet un avortament fora de l’àmbit hospitalari”.

Mingorance va assegurar que el problema a Andorra “és decidir si un ho vol fer o no, i ho poden fer a Andorra si volen, però si van a l’estranger poden anar amb condicions de seguretat i el reemborsa la Seguretat Social”. Va acabar dient que a Andorra “no hi ha dones que arrisquen la vida a l’hora de fer un avortament. Això no ha passat mai a Andorra”.

Mingorance afirma que la CASS paga els avortaments

tracking