COMUNALS 15-D

Astrié de dos i Canturri de tres, a Sumem per Andorra la Vella

La llista no està completa, falten els liberals i la representant de Progressistes-SDP ocuparà el cinquè lloc de la candidatura

Astrié de dos i Canturri de tres, a Sumem per Andorra la Vella

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La comissió electoral dels demòcrates a Andorra la Vella ha estat la primera a tancar parcialment i anunciar la llista que concorrerà a les comunals juntament amb Liberals i SDP. La candidatura va ser validada ahir i, com ja va avançar aquest rotatiu, Conxita Marsol ha optat per David Astrié com a segon, actual conseller de Medi Ambient i Innovació. La cònsol s’ha debatut aquests dies entre Astrié o el cònsol menor, Miquel Canturri, que va substituir Marc Pons quan es va presentar a les eleccions generals i que ara ocupa el càrrec de secretari d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana.

La llista no està completa. Falta la incorporació dels dos representants liberals i d’altres integrants demòcrates, mentre que Meri Pujol (5) és la representant de Progressistes. El sisè s’ha reservat per al conseller de Joventut, Participació Ciutadana i Esports, Alain Cabanes, i el setè lloc és per a Meritxell López. Finalment, l’independent Gerard Menardia ocuparà el novè lloc.

Pacte encampadà

A Encamp UP+DA també ha enfilat el camí per acabar de confeccionar la llista. Dimecres a la nit va aconseguir el sí de Liberals després de les reticències inicials. L’oferta inclou els llocs quart, vuitè i desè per als liberals encampadans, tenint en compte que en aquesta parròquia tots els consellers de la majoria formen part de la junta de govern. Fa vuit anys el cònsol Jordi Torres va aconseguir deu consellers i a les darreres comunals de fa quatre van ser vuit els consellers per a UP. Laura Mas i Jean-Michel Rascagneres són els candidats.

Fonts de Demòcrates van mostrar ahir la seva satisfacció pel pacte amb els seus socis al Govern, i entenen que la coalició els dona garanties per afrontar la contesa electoral, tenint en compte que a les generals d’aquest any UP+DA es va imposar a la coalició d’Acord (Liberals i PS).

Els moviments a Encamp no s’han aturat. Queda la incògnita sobre terceravia, i també si SDP s’afegeix a alguna de les opcions i Agrupament Encampadà es presenta amb Esther Vidal, que és funcionaria al comú, i Joan Masjoan, un dels promotors.

Pel que fa a Escaldes, fonts del comitè parroquial de DA van remarcar ahir que s’ha descartat qualsevol pacte, ni amb Liberals ni amb cap altra formació.

El cònsol d’Ordino i candidat de la plataforma entre Demòcrates, Liberals i Progressistes-SDP, Josep Àngel Mortés, va confirmar ahir quatre nous noms de les llistes. Es tracta de Xavier Herver, Jordi Serracanta, Samuel Duró i Maria del Mar Coma.

EL PS DESCARTA LA PLATAFORMA DE SANT JULIÀ

El PS està compactant una llista en solitari a la parròquia laurediana amb la possibilitat d’incorporar independents, però en cap cas té intenció d’unir-se al projecte que està estructurant DA a l’entorn de Desperta Laurèdia ni tampoc amb una llista de l’actual cònsol, Josep Miquel Vila, que ahir encara assegurava que estarà present el 15 de desembre. El PS serà a totes les parròquies menys a la Massana. A Canillo s’alia amb els independents Albert Torres Babot i Dolors Cabot; a Canillo ho fa amb Eric Bartolomé i Sandra Tudó, mentre que a la resta de parròquies presentarà una llista en solitari, tot i que dimecres a la nit es va produir un contacte entre David Rios i l’anomenat Agrupament Encampadà, que compta amb Esther Vidal i Joan Masjoan.

Astrié de dos i Canturri de tres, a Sumem per Andorra la Vella

tracking