Objectiu LiechtensteinSFG

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La digitalització i el futur de l’economia andorrana es van abordar ahir en el marc de la jornada organitzada per Deloitte i APD. La clausura de l’acte va comptar amb el cap de Govern, Xavier Espot, que va parlar de diferents models a seguir, posant l’òptica en Liechtenstein.

Cal recordar que la monarquia constitucional centreeuropea és un Estat amb la meitat de població d’Andorra i el doble del PIB. A més a més de comptar amb un 38% del PIB industrial, fruit de la reconversió que va fer de l’economia als anys noranta. I ho van fer de la mà del mercat comú europeu, a través d’un acord d’associació. Precisament, com el que està negociant Andorra ara mateix, com va explicar el mateix Xavier Espot. Unir la captació d’una petita indústria de valor afegit amb els sectors tradicionals serà un dels reptes de futur del país.

En una matinal que va reunir part de l’empresariat del Principat, també es van exposar tres models d’èxit del procés de conversió digital dels negocis: MoraBanc, Tag Sys­tems i Andorra Telecom.

Lluís Alsina, director general de MoraBanc, va dir que “al final a les persones ens agrada tractar amb persones”, afirmant que la digitalització no podia apartar el tracte amb el client. La recepta d’Assumpció Majoral, de Tag Systems, va anar més enllà. “Pensar en global i actuar en local”, va dir la responsable de l’empresa que fabrica targetes de crèdit a diversos països del món. I el director general d’Andorra Telecom va parlar directament del futur i de la internet de les coses com la realitat més tangible per als anys vinents.

tracking