treball

La paritat no resol les situacions de desigualtat

Quaranta inscrites participen en unes jornades d’empoderament femení en l’àmbit laboral

La paritat no resol les situacions de desigualtatFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’àrea de Polítiques d’Igualtat del Govern assegura que encara hi ha desigualtats de gènere que posicionen la dona en segon terme. Així ho va expressar la cap d’àrea, Mireia Porras, durant l'Enterprising Women Lab, unes jornades que es van dur a terme ahir per potenciar l'empoderament femení perquè les dones s'animin a emprendre projectes professionals o personals.

Els tallers i xerrades d’ahir, segons va explicar Arnau Colominas, un dels organitzadors, van servir per donar eines i explicar casos d’èxit de dones emprenedores o que estan implicades en mons que “encara són molt masculins”. Una de les convidades va ser Mireia Porras, que va dur a terme un taller que portava per títol Igualtat de gènere en l’àmbit laboral. Segons Porras, encara hi ha molta feina per fer “per a poder aconseguir una igualtat real”. Tot i així, va explicar que des de l’àrea de polítiques d’igualtat s’estan duent a terme accions, ja que “s’ha d’entendre que la violència de gènere és present en tots els àmbits”.

Una de les mesures que s’han aconseguit recentment, segons va explicar la cap d’àrea, ha estat l’aplicació d’una llei a favor de la “igualtat de tracte i la no-discriminació”. Segons Porras, tot i que aquesta s’adreça especialment a les dones, “ja que històricament pateixen una desigualtat estructural respecte dels homes”, també contempla altres sectors de la societat que es poden considerar vulnerables com el moviment LGBTIQ, els infants o les persones amb discapacitats.

La cap d’àrea va explicar que a dia d’avui, en l’àmbit laboral encara hi ha discriminació de gènere i que “aconseguint la paritat no vol dir que s’hagi resolt el problema, sinó que hi ha més factors”.

D’aquesta manera, des de fa un parell d’anys s’ha iniciat l’entrega d’un guardó anomenat Olympe de Gouges, que reconeix aquelles empreses que sí que tenen un pla dissenyat per a trobar la igualtat de condicions. Enguany el guardó el van rebre tres empreses i el 2018 només dues, unes xifres que Porras va assegurar que evidencien que “encara tenim molt camí per a recórrer per aconseguir la igualtat real”.

PRIMERA JORNADA AMB ÈXIT DE PARTICIPACIÓ

Els organitzadors de l’Interprising Women Lab valoren positivament la jornada d’ahir. La primera edició, va comptar amb la inscripció de 114 persones interessades, tot i que només 54 van poder participar-hi, ja que era el nombre total de places marcades per la jornada. D’aquesta manera, Colominas, assegura que els anima i motiva a organitzar propoeres edicions, “per tal que es pugui consolidar. Som conscients que hi ha molta feina a fer, i per aquest motiu volem ajudar a contribuir a millorar la nostra societat, encara que sigui a petita escala”. De les 54 inscripcions, finalment hi va haver 40 participants. Les jornades eren gratuïtes i es van dur a terme a a la Sala d’Actes del Comú d’Escaldes- Engordany i a l’Espai d’Innovació d’Andorra.

tracking