COMERÇ

Els turistes gasten 925 milions amb la Visa

La compra mitjana per turista és de 157,9 euros al dia, mentre que el cost mitjà de la transacció és de 83 euros

Els turistes gasten 925 milions amb la VisaANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els turistes van gastar 925,6 milions d’euros al Principat entre el maig del 2018 i l’abril del 2019. Així ho mostra l’estudi elaborat per Visa i Govern, que mostra la manera com van consumir els visitants segons la seva nacionalitat i el sector on van fer la despesa. Concretament, la mitjana de despesa diària va ser de 157,90 euros per persona i la mitjana per transacció de 83 euros. El ministre d’Economia, Jordi Gallardo, el secretari d’Estat d’Innovació, Marc Galabert, i el director d’Actua, Marc Pons, van ser els encar­regats de presentar ahir aquestes dades en un acord pioner entre el Govern i la companyia.

Malgrat que està previst que les dades siguin obertes i consultables a través d’una eina online, durant la presentació només és va poder precisar que la intenció era fer-les públiques durant el primer trimestre del 2020. Segons Galabert, la intenció és caracteritzar millor els turistes del Principat. “És interessant contrastar la varietat de perfils que existeixen i poder xifrar-los amb dades concretes. A més, això ens permet saber quants se surten del model tradicional, veure quina incidència tenen i dissenyar campanyes específiques si es considera necessari atraure’ls”, va explicar. “Aquests paràmetres han de servir tant el sector públic com el privat per detectar noves oportunitats de negoci”, afegia per la seva banda el ministre. Amb tot, les dades presentades tenen com a límit la Llei de protecció de dades, així que hi haurà alguns aspectes sobre els quals no es podrà aprofundir. Per exemple, està per determinar si es farà públic el nombre de targetes de cada nacionalitat que han participat en transaccions comercial a Andor­ra i no es podran separar les dades per barris per saber com es gasta a cadascun.

El 60% de les transaccions que es fan al país es porten a terme amb Visa. La voluntat és tractar les xifres de manera paral·lela amb altres bases de dades, com la d’Andorra Telecom, que geolocalitza els telèfons que són al país, per tal de poder reconstruir el dia d’un turista tipus.

tracking