frau

Cinc detinguts per contraban en dues operacions al Pas i a la Rabassa

A la Rabassa, tres albanesos portaven 2.500 paquets valorats en 9.000 euros

Cinc detinguts per contraban en dues operacions al Pas i a la RabassaARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La lluita contra el contraban de tabac continua donant fruits, emmarcada en la col·laboració entre duaners i policia. Dijous es van produir dues actuacions diferents, cadascuna en un extrem diferent del país. En el primer cas, agents de la duana van observar un vehicle sospitós a l’aparcament del Pas de la Casa. Després de fer el requeriment oportú per comprovar-ne l’interior, van localitzar uns 850 paquets de tabac no declarat per un valor aproximat de 3.000 euros. Els duaners van requerir la presència de la policia, tot i que la quantitat valorada del contraban fa que els dos no residents francesos que van ser retinguts només puguin ser acusats d’una falta administrativa. L’operació va tenir lloc cap a les sis del matí, i el vehicle controlat era de matrícula francesa.

En l’altra operació van actuar agents del Grup Antifrau de la Policia. Concretament, a la zona de la Rabassa, on van procedir a la detenció de tres persones, també no residents i de nacionalitat albanesa, que ahir havien de passar a disposició judicial.

Fonts properes a la investigació van indicar ahir que es tracta d’un volum important i que supera per molt poc el sostre pel qual passa a tenir la consideració de delicte penal en comptes de falta administrativa. En total van ser incautats 2.500 paquests de tabac per un valor de 9.000 euros. També el vehicle utilitzat tenia placa francesa.

Les actuacions contra el contraban són costants i els intents de frau s’intensifiquen a causa de l’elevat preu del tabac a França, que quasi arriba als 10 euros el paquet.

tracking