seguretat social

Guerrero assumirà la presidència del consell de la CASS

L’actual dirigent renunciarà en la reunió de dimarts perquè no vol concórrer a les comunals ocupant el càrrec

Guerrero assumirà la presidència del consell de la CASS

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Carla Guerrero serà la nova presidenta del consell d’administració de la CASS en substitució de Jean Michel Rascagneres, segons ha pogut saber el Diari. Guerrero assumirà el càrrec de manera interina fins que el Govern designi els nous consellers, entre els quals sortirà qui ocupi la presidència. “Puc afirmar que el proper 1 de desembre ja no seré president de la CASS”, va dir ahir Rascagneres, que es presenta a cònsol menor per la llista d’En Comú per Encamp en la posada en escena de la candidatura.

L’actual dirigent de la parapública va dir que tot i que no hi havia cap incompatibilitat legal entre ser candidat i ocupar el seu actual càrrec, “una cosa és la qüestió legal i una altra és l’ètica; i en aquest cas no ho seria”. Tot i abandonar la presidència, continuarà com a membre del consell d’administració, fins que no es produeixi el seu relleu.

Guerrero, que també és la presidenta del col·legi de farmacèutics d’Andorra, ja forma part de l’actual consell d’administració i és una de les quatre persones designades pel Govern. Assumirà la presidència de manera interina, ocupant el càrrec entre la dimissió de Rascagneres i fins que l’executiu designi la terna de candidats, ja que també deixen el càrrec Josep Delgado i Vladimir Fernández. Una decisió que s’ajornarà fins que s’hagin celebrat les eleccions comunals del proper 15 de desembre. L'entrada de Carla Guerrero al Consell de la CASS es va produir el 18 d’abril del 2018, quan Govern va aprovar el seu nomenament en substitució d’Enric Bartumeu.

Els moviments respecte de la successió de l’actual president van començar a concretar-se dijous, quan Jean Michel Rascagneres va enviar dues cartes als membres del consell d’administració. La primera convocant el consell i la segona per tractar el relleu al capdavant de la CASS. La persona encarregada d’assumir la presidència havia de ser un dels quatre membres designats pel Govern. Descartat Delgado, que és l’actual gestor del fons de reserva de pensions, només hi havia dos noms sobre la taula: Vladimir Fernández i Carla Guerrero. Finalment, serà la presidenta dels farmacèutics qui assumirà el període transitori al capdavant de la CASS.

Cal recordar que Jean Michel Rascagneres va revalidar el càrrec tot just fa un any i mig, quan l’actual consell d’administració li va tornar a donar el seu suport. No obstant, Rascagneres ja havia dit que no continuaria a la CASS un cop acabés el seu període de mandat actual.

Moviments a la CASS

La sortida de Jean Michel Rascagneres no serà l’únic moviment que viurà la parapública els propers mesos. Vladimir Fernández i Josep Delgado, que serà rellevat per l’exministre Jordi Cinca, també deixaran els seus càrrecs com a consellers. Aquests moviments, però, no es podran donar fins que hi hagi totes les designacions dels seus substituts. Cal recordar que el consell d’administració de la CASS necessita que hi hagi almenys sis dels vuit membres per fer efectives les decisions, i de produir-se aquestes sortides, només en quedarien cinc. Un dels principals reptes que tindrà el nou consell serà fer-la sostenible, ja que el model actual el fons de reserva de 1.364 milions s’esgotarà vers el 2038.

tracking