inversió

Posar en marxa el Tribunal d'Arbitratge costarà 80.000 euros

Posar en marxa el Tribunal d'Arbitratge costarà 80.000 eurosARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’estrena del Tribunal d’Arbitratge s’espera per al primer trimestre de l’any que ve. Almenys aquesta és la previsió amb la qual treballen els tres agents que hi participen per fer realitat aquest projecte que ve de lluny: la Cambra de Comerç, el Col·legi d’Advocats i el Govern. Per fer-ho realitat caldrà rascar-se la butxaca, especialment la Cambra de Comerç, atès que s’espera que el tribunal sigui de gran ajuda per dirimir conflictes de les empreses i evitar d’aquesta manera un llarg procés per la via judicial.

Segons va explicar ahir el president de la Cambra, Miquel Armengol, posar en funcionament el Tribunal d’Arbitratge implicarà una inversió inicial de 80.000 euros. La Cambra n’aportarà 20.000, i injectarà 40.000 euros en forma de préstec, que haurà de ser retornat pel nou organisme. Per la seva banda, el Govern es fa responsable de la continuïtat del Tribunal i n’assegurarà el funcionament amb normalitat durant els primers cinc anys. La junta del Col·legi d’Advocats té pendent aprovar la seva contribució, que serà de 20.000 euros.

Nomenament de càrrecs

El president de la Cambra de Comerç va precisar que encara no s’ha anomenat el president ni el secretari, encara que s’especula amb una persona molt qualificada en aquest àmbit, com és el francès Pierre Raoul-Duval. La seu del Tribunal d’Arbitratge estarà ubicada a la Cambra de Comerç. Aquest nou organisme servirà per consolidar una via de resolució de conflictes alternativa a la judicial. De fet, la llei que avala aquest organisme va ser aprovada el maig de l’any passat per assentiment al Consell General.

tracking