Un any de l'incendi

Reconstruir els Serradells costarà set milions

Els treballs de reconstrucció del centre esportiu estan previstos que s’iniciïn al febrer del 2020 i tinguin una durada de 14 mesos

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El projecte de reconstrucció de la piscina olímpica del Centre Esportiu els Serradells es podria iniciar al febrer del 2020 amb un cost de set milions d'euros, segons va anunciar ahir la cònsol major, Conxita Marsol. El comú té previst convocar “el més aviat possible” el concurs per adjudicar les obres, que es podrien veure finalitzades en un període de 14 mesos. A hores d’ara s’estan acabant de determinar els imports que han de satisfer les companyies asseguradores de les diferents parts.

La cònsol va explicar que els informes finals del peritatge els van rebre ara fa dues setmanes, xifrant els desperfectes causats per l’incendi ara fa un any amb un total de 6,2 milions d’euros. D’aquests diners, gairebé 500.000 euros ja s’han utilitzats per dur a terme tasques de neteja a la zona afectada. Els 800.000 euros restants, que no estan contemplats pels pèrits, el comú considera que tenint en compte que s’han de fer treballs de reconstrucció, “serviran per fer millores a les instal·lacions, que tenen 30 anys”. En aquest cas, entre altres millores, s’instal·larà un nou sistema de climatització o de filtratge de l’aigua, com també l’ampliació de les finestres.

Sense acord definitiu

La presentació del projecte es va dur a terme a l’expectativa d’acabar de tancar un acord definitiu amb les asseguradores. Marsol va explicar que encara s’està acabant d’interpretar la pòlissa que té el comú i la llei de la contractació pública, i assegura que la normativa pública contempla que, quan s’adjudiquen unes obres, l’empresa adjudicatària passa a ser la responsable en cas de danys, inclús quan hi ha un incendi. En aquest sentit, hauria de ser, doncs, l’assegurança de l’empresa Progec, que estava treballant en la façana del centre esportiu al moment del sinistre, qui s’hauria de fer càrrec del cost de la remodelació de la façana, valorada en un milió d’euros.

De totes maneres, Marsol va es

xpressar la voluntat del comú a arribar un acord el més aviat possible, “estem anant pel bon camí i podríem arribar a un acord aviat” i així poder evitar arribar als tribunals. També va explicar que s’han fet uns càlculs de les pèrdues econòmiques per baixes d’ususaris arran de l’incendi. “Hem calculat que amb dos anys i mig, tenint en compte l’incendi i els mesos de reconstrucció, podríem perdre fins a 800.000 euros”, va assenyalar. En aquest cas, la cònsol va explicar que aquests diners seran reclamats a l’asseguradora de l’empresa i que “en principi no hi hauria d’haver problema”.

Pel que fa al concurs adjudicatari per poder iniciar els treballs de reconstrucció als Serradells, es va explicar que la voluntat de la majoria comunal és que s’aprovi en sessió de comú l’obertura del concurs la setmana vinent, tot i que no seria la propera corporació comunal la que faria l’adjudicació definitiva. En aquest sentit, Marsol va assegurar que, si la llista que ella encapçala guanya les eleccions, els treballs s’adjudicaran de manera immediata i ja es podrien iniciar el mes de febrer, per la qual cosa la piscina olímpica podria estar enllestida per als Jocs dels Petits Estats del 2021. De totes maneres, en el concurs públic s’especificarà que el concurs pot quedar desert, la qual cosa significa que el nou equip de govern podria allargar els tràmits d’inici de la nova piscina olímpica.

La cap de l’àrea d’Urbanisme del comú, María Victoria Cobo, va explicar que en una primera fase dels treballs s’ha de fer l’enderroc, no només de la part cremada sinó també la façana. En una segona fase es faran actuacions per reforçar un parell de bigues i també pilars de l’aparcament. A la part arquitectònica es vol fer la refacció de la façana, tant interior com exterior, es reconstruirà el fals sostre, es tornarà a impermeabilitzar la piscina i es repararà la zona de les grades i les zones de les sales que limiten amb la piscina.

TREBALLS PER A LA REOBERTURA

El desembre del 2018, pocs dies després de l’incendi, es va fer una anàlisi estructural per poder valorar l'abast dels desperfectes. Es van dur a terme treballs d’aïllament de la zona afectada i per poder donar servei a la resta del centre no afectat. El febrer es va poder obrir la resta del centre amb normalitat. El mes de maig es va adjudicar la redacció del projecte executiu i la direcció d’obres i es va iniciar un estudi sobre les instal·lacions existents. El juny es va demanar no obrir la piscina exterior i l’agost es va entregar la primera versió del projecte de reconstrucció.

Reconstruir els Serradells costarà set milions

Reconstruir els Serradells costarà set milions

tracking