societat

L'Associació de Dones convida els homes a sumar-se a les seves reivindicacions

Es crea una agenda per posar en valor la dona en tots els àmbits i buscar l’equilibri de gènere

L'Associació de Dones convida els homes a sumar-se a les seves reivindicacionsMartí Pons

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació de Dones d'Andorra (ADA) convida els homes a sumar-se a les reivindicacions feministes per aconseguir tenir una societat amb igualtat de condicions. Aquest va ser un dels punts que va explicar la presidenta de l’associació, Montserrat Nazzaro, durant la sessió de reflexió i treball per buscar l’equilibri de gènere posant en valor la dona en l’àmbit personal i laboral.

La jornada, que es va dur a terme a l’hotel Roc Blanc d'Escaldes-Engordany, va tractar quatre temes que des de l’ADA van considerar “molt transversals”: la llibertat de la dona avui; dona i treball; dona i educació; i representativitat de la dona en llocs de decisió. En total hi van participar 35 dones de diverses edats i només un home. “El repte del feminisme és la inclusió dels dos gèneres, feminisme és igualtat”, va assegurar Nazzaro.

En les més de tres hores que va durar la sessió es va treballar en taules per proposar una agenda de futur que englobi la visió de les diferents generacions andorranes. En aquest sentit, Emma Giner, experta a fer créixer equips, va explicar que l’objectiu és crear un nou codi del segle XXI, desconstruint el segle XX, “tenint en compte totes les generacions i tots els agents socials que tinguem”. A més a més, també va expressar que “cada país veu les seves necessitats en l'àmbit individual, però en realitat aquestes són molts semblants a les d’altres països propers”.

La metodologia emprada per aconseguir els objectius de la jornada va ser l’anomenada Agile, un sistema en què cada taula, amb grups d’aproximadament sis dones, escullia en quin tema es volia centrar i a partir d’aquí crear accions i un producte, pensant a qui anava adreçat. Amb aquest sistema, segons Giner, amb aquestes dinàmiques es creen uns productes que deixen de ser uns “temes conceptuals que no serveixen de res” i d’aquesta manera, “a partir de dilluns mateix, aquests productes es poden començar a posar en pràctica. És un producte creat per persones i per a les persones”.

La sessió d’ahir se suma als actes de celebració del 25è aniversari de l¡associació. La presidenta va explicar que s’aniran creant esdeveniments i projectes en funció de les necessitats del moment, ja que “en aquests anys la societat ha canviat molt amb la globalització i hem de mirar què podem aportar”.

tracking