pistes d'esquí

Pas de la Casa Grau Roig inicia la temporada millor del previst

La preobertura dels sectors de Grau Roig i Pas de la Casa rep més de 1.400 esquiadors

Pas de la Casa Grau Roig inicia la temporada millor del previst

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’obertura dels sectors de Grau Roig i Pas de la Casa del domini Grandvalira no podia començar amb millor peu. Així, va superar les expectatives que es tenien des de l’estació d’esquí, sobretot després de la difícil arrancada que va tenir la temporada passada. “La temporada comença molt bé, tant a escala de qualitat de neu, reserves com també per la sensació de la gent, la sensació que hi ha a l’ambient és que serà una grandíssima temporada i, sobretot, molt diferent de la de l’any passat, amb una sensació de neu que no teníem i que ens va fer patir molt”, va explicar el director de Grandvalira, Alfonso Torreño.

L’estació va rebre durant el primer dia d’estrena al voltant de 1.400 esquiadors que no veien el moment de tornar a calçar-se les botes i els esquís. Tot i les previsions meteorològiques que pronosticaven un dia de neu i fred, finalment “el dia s’ha aixecat i el sol ha deixat una jornada fantàstica per als clients que han vingut a estrenar pistes”, va assenyalar el director. Així, les precipitacions de divendres passat al vespre també van ajudar a augmentar el nivell i la quantitat de neu, que oscil·la entre els 15 i 40 centímetres de neu pols. “Aquesta nit ha nevat entre uns deu o vint centímetres, i més la neu produïda pels canons, que ja portem al voltant de quasi més de 300.000 metres cúbics d’aigua, han deixat un terreny esquiable molt satisfactori”, va matisar Torreño.

El cap de setmana tan sols ha estat un rodatge per a la gran obertura del 30 de novembre, quan Grandavalira preveu poder obrir tots els sectors del domini. “Si no passa res, podrem obrir pràcticament tots els sectors, aquest any sembla que tot es troba en un estat idíl·lic”, va declarar el director. Tanmateix, l’estació mantindrà les portes obertes fins al 13 d’abril, oferint als clients 143 dies d’esquí ininterromput.

Obertura parcial

Els sectors Pas de la Casa i Grau Roig van iniciar la temporada amb una obertura parcial per garantir un començament segur sense deixar cap mena de mancança en el gaudi dels amants de la neu. “Encara no tenim tot el personal productiu, ja que en principi estava tot planejat per al dia 30, però amb les peticions de la gent i les bones condicions vam entendre que era interessant començar a rodar, i per aquest motiu la preobertura és molt reduïda i està concentrada en dos sectors per refermar la seguretat i les condicions amb tot el personal disponible”, va indicar Torreño en declaracions al Diari.

La valoració dels esquiadors que es van apropar a pistes va en la línia de la del director del domini. Valentin Riviere, que estrenava temporada, va afirmar que la pretemporada estava sent un èxit. “La neu està en un estat perfecte i a més el temps ens acompanya, no esperàvem que obrissin i finalment ens hem pogut calçar els esquís després d’un llarg estiu”.

Per la seva banda, Josep Salinas, va expressar que les extensions de l’estació els van permetre “gaudir d’una gran jornada d’esquí amb una neu molt bona”.

Novetats

La temporada 2019-2020 a Grandvalira incorpora tot un plec de novetats i innovacions en el terreny esquiable, com l’obertura del nou sector del Peretol a Canillo i la nova plataforma esquiable de Soldeu, així com la integració d’Ordino-Arcalís a la marca. “Per a nosaltres aquesta és una temporada molt important, en primer lloc, per la incorporació d’Arcalís al nostre paraigua i, sobretot, l’obertura del nou sector del Peretol, on ja teníem l’snowparc nocturn”, va indicar Torreño. I va afegir que la intenció del domini amb aquest nou servei és distribuir les entrades de clients a pistes i dotar d’un altre punt de connexió a la zona de Grau Roig, ja que fins ara tot es concentrava a la zona del Cubil, “i era un dels punts més conflictius de l’estació”.

Quant a l’estació d’Ordino-Arcalís, durant la setmana s’han obert més instal·lacions i s’ha ampliat la superfície esquiable fins al 65% de la seva capacitat.

Pas de la Casa Grau Roig inicia la temporada millor del previst

tracking