transport

Govern afirma que no sap res de les reivindicacions dels taxistes

Govern afirma que no sap res de les reivindicacions dels taxistes

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Govern assegura que el sector del taxi en cap moment els ha informat oficialment sobre la problemàtica amb el pagament amb TPV. Des de l’associació de Taxis d’Andorra (ATA), Carlos Felipe da Cunha afirma que “fa dos mesos que vam demanar col·laboració a l’executiu perquè es redueixin les tarifes que ens toca pagar”. Així, Manel Vázquez, president de l’associació de Taxistes Interurbans (ATI), també va manifestar que “fa anys que ho vam comentar a l’executiu, i ara hi tornarem, tot i que per sort en el període d’un any negociant amb els bancs hem aconseguit una petita reducció, però segueix sense sortir-nos a compte portar targeter”.

Ambdues associacions van posar en relleu que en la pròxima reunió amb el Govern, que tindrà lloc en dues setmanes, exposaran altre cop la problemàtica, ja que “el pagament amb targeta és un servei necessari per als taxistes i per al país”, va expressar Da Cunha. Vázquez va destacar que al llarg de l’any “he perdut més de trenta o quaranta euros per no poder cobrar amb targeta” i aquesta pèrdua porta al fet que “el 98% dels taxis al Principat no disposen de sistema TPV”.

El president de l’ATI també va exposar que aquest problema es deu al fet que “el sistema dels bancs andorrans és arcaic, són reticents a implantar el sistema europeu, el SEPA, el qual ja haurien de tenir en vigor per llei”. I va assenyalar la diferència que hi ha amb el país veí, Espanya, on “a Barcelona els bancs regalen el datàfon als taxistes perquè puguin cobrar amb targeta, mentre a Andorra hem de pagar 160 euros anuals, més comissions per poder fer-ho. Jo prefereixo tirar els 160 euros al riu abans que donar-los al banc”.

tracking