seguretat

La guàrdia civil col·labora en la seguretat de la reunió de ministres d'Exteriors

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Les mesures de seguretat per a la celebració de la primera reunió de ministres d’Afers Exteriors, que tindrà lloc demà i dimecres, comporta l’augment d’efectius de la policia sobre el terreny i la participació d’espanyols que protegeixen l’arribada dels mandataris dels diferents països iberoamericans. El control en ambdós sentits de la marxa que es va instal·lar dissabte a la població canillenca tan sols va suposar un prefaci de les mesures que es duran a terme per garantir el bon funcionament de la jornada.

Per aquest motiu l’executiu va signar un acord de seguretat amb els cossos policials espanyols, i aquests també formaran part de l’equip d’agents que protegiran la celebració de la reunió durant aquesta setmana. La majoria dels mandataris van arribar ahir i la resta ho faran avui, acompanyats per la guàrdia civil, que fan les tasques de trasllat des d’Espanya.

Des de l’executiu també han informat que la col·laboració, amb la inclusió d’agents francesos, es mantindrà fins a la celebració de la Cimera Iberoamericana el novembre de l’any vinent, i que a mesura que s’apropi la data també augmentaran les mesures de seguretat per a aquesta. Afirmen que l’estada dels guàrdies civils no és excepcionals i que ja estava acordat.

EL PS VOL OBTENIR MÉS INFORMACIÓ

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha formulat una sèrie de preguntes com a resposta a la informació que va facilitar el Govern relativa a la Cimera Iberoamericana. Des de la formació volen saber quants treballadors formen part del projecte, quines són les seves tasques, què és el que han fet fins ara, i quines tasques queden per fer efectiva la cimera del 2020.

tracking