Atractiu turístic
El comú té en ment tres llocs idonis per a la sortida del giny del Pic del Carroi
S’estudia el pàrquing dels Pouets, el de l’antiga plaça de braus i una per definir a Santa Coloma
El plec de clàusules del concurs públic per a la construcció del telefèric fins al Pic del Carroi contemplarà tres opcions d’ubicació de la sortida del giny per tal que les empreses proposin la que considerin més oportuna. Així ho va explicar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que avui mateix renova el càrrec després de guanyar les eleccions. Les tres opcions que ara mateix es contemplen des de l’administració comunal són l’aparcament dels Pouets, l’esplanada de davant de Govern on hi ha el pàrquing de l’antiga plaça de braus i una tercera ubicació a Santa Coloma. Conxita Marsol va explicar que “nosaltres posarem les tres opcions sobre la taula. Seran llavors les empreses que es presentin al concurs les que faran les seves propostes”. A partir d’aquí, s’escolliria la proposta òptima. En aquest moment, se sotmetria a exposició pública, que seria el moment en què “els veïns d’Andorra la Vella puguin fer les seves observacions. I després el comú acabarà decidint”, va dir Marsol.
Un nou reclam
Una de les principals missions d'aquest telefèric és convertir Andorra la Vella en peu de les pistes d'esquí de Pal-Arinsal. Caldrà, doncs, que un cop estigui fet el giny tecnològic fins al Pic del Carroi, que el comú de la Massana n'abordi el següent tram. No obstant, per a la cònsol major de la capital del país, aquest fet no seria un problema. Al Pic hi ha la previsió d'instal·lar-hi un mirador amb un restaurant que pugui oferir una vista de la vall. Marsol va dir que "només amb això (amb el mirador restaurant), serà espectacular el que es podrà veure des de dalt del Pic del Carroi i l'atractiu turístic que donarà a tota la parròquia i al país". Malgrat la importància que va donar Marsol al restaurant i el mirador que es farien al cim, s'espera que es pugui completar el telefèric pel costat massanenc per poder fer el peu de pista a Andorra la Vella i la cònsol va admetre que "si després es connecta amb l'estació de Pal, seria perfecte". La situació en la qual es troba la construcció completa del giny és òptima, ja que segons la cònsol "estem en la primera fase en què estem plenament d'acord el comú de la Massana, el d'Andorra la Vella i el Govern, i això ho tirarem endavant", tot recordant que era una de les propostes que la seva llista duia en el programa electoral i que "ens ha donat l'aval pràcticament el 52% dels votants d'Andorra la Vella per fer-ho". Pel que fa als terminis en què es pugui portar a terme la infraestructura, Marsol va explicar que "ho estem tirant endavant. La meva intenció era poder-ho licitar abans que hi haguera les eleccions comunals", malgrat això, la complexitat de l'elaboració del clausulat no ho va fer possible. En aquest sentit, la cònsol major va dir que "les clàusules tècniques ja les tenim pràcticament enllestides. Ara estem acabant de veure quin advocat ens farà la part jurídica de les clàusules".
Confluència política
Sobre com queden les relacions entre els diferents afectats per aquesta instal·lació i el Govern, després de les eleccions de l’abril i de les comunals, Marsol va afirmar que “és obvi que el fet que siguem tots del mateix color polític hi ajuda” però va afegir de seguida que “abans de les eleccions, tothom havia vist la importància turística i l’interès general d’aquesta infraestructura”. Cal recordar, doncs, que Conxita Marsol va ser escollida amb el 51,21% dels votants d’Andorra la Vella, encapçalant una llista de coalició. On sí que hi ha hagut canvi de cònsol major va ser a la Massana, on Olga Molné agafa el relleu de David Baró. A més a més, Molné incorpora DA i LA a la llista de Ciutadans Compromesos. Precisament la mateixa coalició de Govern que hi ha al país. Un context francament favorable per poder dur a terme una infraestructura com la del telefèric del Pic del Carroi. En previsió que es pogués tirar endavant aquesta infraestructura, fa poc més d’un any que les tres administracions (els dos comuns i el Govern) ja van signar un conveni que permetés a la Massana desenvolupar la seva part del telefèric si Andorra la Vella arribava fins al Pic.