Agents del cos de bombers van intervenir ahir a la nit a Andorra la Vella per apagar un petit incendi domèstic en una cuina d’un apartament. Segons va explicar el cap de guàrdia del cos, el foc es va iniciar en cremar-se l’oli que s’estava escalfant a l’interior d’una cassola, que va originar la flamarada que va iniciar l’incendi. Tot i que es va ser un foc petit, fins al lloc dels fets sí que van haver de desplaçar tres dotacions de bombers, concretament, un camió de foc, un camió escala i el cotxe de comandament. Els fets van tenir lloc al carrer Pere d’Urg número 17, al tercer pis d’un bloc de cinc plantes. Amb tot, no s’han hagut de lamentar desperfectes estructurals, ja que, de fet, el foc només va afectar alguns dels mobles de la cuina. Així mateix, tampoc es van produir cap mena de danys personals. Malgrat això, el cap de guàrdia va relatar que l’actuació de bombers es va allargar hora i quart per tal d’assistir la dona de mitjana edat que viu a l’apartament, ja que aquesta es trobava molt nerviosa arran de l’incident.
Un incident freqüent
El cap de guàrdia de bombers va explicar que aquest tipus d’incidents són normals i que en la majoria de casos no transcendeixen, ja que els aconsegueixen apaivagar els mateixos causants. De totes maneres, en cas de produir-se un incident d’aquesta mena, des del cos de bombers es recomana no llançar mai aigua a la flama, ja que això podria causar una la revifada del foc. Per contra, el que recomanen és tapar la cassola per limitar l’entrada d’oxigen, evitant que el foc pugui créixer, i apagar els fogons.