salut

El Congrés de Turisme de Neu perilla per culpa del coronavirus

La decisió definitiva es prendrà avui però és molt probable que s’anul·li per evitar l’arribada de persones procedents de països transmissors

El Congrés de Turisme de Neu perilla per culpa del coronavirus

Creat:

Actualitzat:

La celebració del Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya previst entre l’11 i el 13 de març perilla a causa del coronavirus. L’esdeveniment, que acull unes 300 persones d’arreu del món, ja ha patit anul·lacions per part d’alguns assistents i el Govern decidirà avui si finalment el cancel·la. El ministeri de Salut ha informat que no hi ha perill per als visitants que venen a Andorra perquè el país no és transmissor del virus. Però alerta que si els assistents dels diversos congressos que es preveuen en les properes setmanes provenen dels països transmissors és recomanable anul·lar-los, tal com també s’ha decidit en els països de l’entorn. Tampoc està clar que es pugui celebrar el Congrés de Medicina de l’Esport, previst per a principis d’abril. Malgrat que en aquest cas l’informe de Salut no és concloent perquè la majoria dels assistents provenen de Catalunya i Espanya, és possible que els organitzadors decideixin cancel·lar la cita. En canvi, i fins al moment, no està previst anul·lar la reunió Iberoamericana de ministres de Turisme prevista pel 9 i 10 de març. Segons Salut, els participants de la reunió no provenen de cap de les zones de transmissió del virus, per la qual cosa es considera que el perill és menor. Amb tot, les decisions poden canviar a mesura que els casos de coronavirus vagin evolucionant. Així mateix, no descarten que siguin els mateixos assistents els que decideixen en algun cas finalment no venir al Principat per evitar viatjar per Europa.

Protocol

Salut no ha desenvolupat un protocol específic per aquest tipus d’esdeveniments, si bé sí que ha marcat petites indicacions a seguir. En aquest sentit, i tenint en compte les recomanacions de l’Organisme Mundial de la Salut (OMS) en cas de reunions multitudinàries, el Govern es posiciona a favor d’anul·lar els esdeveniments que comportin l’arribada d’assistents provinents de les zones de transmissió com a mesura de precaució per a l’extensió del virus. Pel que fa a l’únic cas de coronavirus confirmat al Principat de moment, el pacient evoluciona favorablement i ahir ja no tenia febre. Entre avui i demà es preveu, si segueix sense símptomes, fer-li els dos controls que marca el protocol. Si els dos donen negatiu, podrà rebre l’alta. Pel que fa els dotze familiars que estan aïllats a casa, han de seguir confinats fins que passi el períiode d’incubació, que és de 14 dies a comptar des de l’últim contacte amb el pacient afectat. Els dotze estan seguint les indicacions del SAAS i en contacte amb l’àrea de prevenció de salut per si hi ha qualsevol novetat o dubte. Així mateix, se’ls ha recomanat que no rebin gaires visites i que si estan contacte amb algú ho facin a una distància de dos metres o amb mascareta.

L'ACTE INSTITUCIONAL DE LA CONSTITUCIÓ SE CELEBRARÀ SENSE ENCAIXADES DE MANS

El Consell General ha decidit que no hi haurà encaixades de mans en l’acte institucional que se celebrarà el proper dissabte 14 de març en motiu del dia de la Constitució. Així es va acordar ahir en la Junta de Presidents després que els líders de cada grup parlamentari consideressin necessari anul·lar l’acció davant dels casos de coronavirus per una qüestió de prevenció. De moment, és l’única decisió que les institucions han pres arran de l’alerta mundial i les recomanacions de l’Organimse Mundial de la Salut (OMS) en esdeveniments públics en els quals s’aglutinin un nombre important de persones. D’altra banda i seguint amb la voluntat del ministeri de Salut d’informar i preparar els professionals sanitaris davant de possibles nous casos positius de coronavirus, ahir la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, va fer arribar-los una notificació en la qual se’ls convida a la presentació del protocol sobre el Covid-19. La presentació és exclusivament per a professionals santiaris i tindrà lloc demà a la sala d’actes de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. L’encarregada d’afectuar la conferència serà la doctora Mireia Garcia, metgessa de salut pública de l’Àrea de Promoció, Prevenció i Vigilància de la Salut.

El Congrés de Turisme de Neu perilla per culpa del coronavirus

tracking