AGRICULTURA

Sancionen els amos de tretze gossos perillosos des del gener

Sancionen els amos de tretze gossos perillosos des del generARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El cos de banders ha iniciat tretze atestats a propietaris de gossos de raça potencialment perillosa des de principis d’any. Així ho va anunciar ahir el cap del cos, Ferran Teixidó, i el director del departament d’Agricultura, Josep Casals, durant la roda de premsa de balanç del cens caní.

Malgrat que el nombre de sancions s’ha reduït respecte al 2018, ja qe ha passat de 174 a 162 durant el 2019, van explicar que per pal·liar la problemàtica dels gossos perillosos s’entrarà a tràmit parlamentari la modificació de la llei del cos de banders perquè puguin instruir directament els expedients sancionadors d’una forma més ràpida i simple. “Tenir un procés sancionador més àgil per multar aquell que incompleixi la normativa, però a la vegada oferir una reducció de la sanció”, va exemplificar Teixidó. Així, la modificació de la llei permetrà traspassar tota la competència als banders i evitar la divisió del procediment, que fins ara estava en mans d’Agricultura. Aquesta també preveu una reducció de fins al 40% de l’import de la multa si es fa efectiu el pagament durant els deu primers dies des de l’emissió de la sanció. Respecte a l’import de les infraccions, es mantenen vigents les sancions imposades per la comissió d’infraccions amb quantitats d’entre 300 euros i 3.000 euros. Per aquells casos en els quals hi hagi reincidència, la infracció es considerarà greu i els imports aniran d’entre 3.000 euros i 9.000 euros.

Durant la roda de premsa, Casals i Teixidó també van manifestar que el 5% dels cans registrats al Principat són de raça perillosa o han tingut alguna reacció agressiva. I van recordar les recomanacions i obligacions que tenen tots els propietaris de gossos al país, ja que “amb el compliment d’aquestes recomanacions tindrem una tinença responsable que també respecti aquells que no tenen animals de companyia”. Entre les més destacades figura portar-los lligats en llocs públics, posar-li el xip i registrar-los.

tracking