inversió
Un afectat vol que s'embarguin els béns de l'inventor dels taps de vidre
Un dels querellants demanarà el bloqueig de tots els comptes i béns i responsabilitats civils
Pieter Henderikus Langelaan, l’anoment estafador –presumptament– dels taps de vidre va morir dimecres a causa d’un atac de cor. L’home es va sentir indisposat i va ser traslladat pel SUM a Urgències de l’hospital, on els faculatius no van poder fer res per la seva vida. L’holandès, de 65 anys, té una querella a la Batllia encara que es calcula que hauria entrampat una dotzena de persones amb 16 milions en total. La seva dona, que té una botiga d’objectes de luxe de segona mà a Escaldes-Engordany, ha demanat que el seu cos sigui incinerat. Ahir a la tarda se li va practicar l’autòpsia per certificar la causa de la defunció.
Un dels querellants, que va invertir quatre milions d’euros, demanarà depurar totes les responsabilitats civils que s’escaiguin, el bloqueig cautelar de tots els comptes i propietats de Rick Langelaan, així com els drets sobre les patents i fer extensives les responsabilitats penals a altres persones i entitats, bancàries i no bancàries, que hagin participat en aquest delicte. L’empresari està dolgut perquè una entitat va concedir a Langelaan un crèdit de 3,5 milions d’euros amb l’aval d’unes accions que estaven bloquejades per la justícia de Luxemburg a favor del querellant. Rick, que era com se’l coneixia popularment, vivia a Andorra feia més de cinc anys, encara que gaudia de moltes estades a Àustria, un fet que feia témer als presumptes estafats que no tornés al Principat per eludir la justícia andorrana. El querellant també es lamenta de la lentitud de la justícia, i és que la batlle instructora del cas està de baixa laboral i el cas ha quedat sobre la taula.
PATENT PER A UN 'INVENT ÚNIC'
La defunció del resident holandès ha generat neguit entre els afectats que critiquen que la justícia ha anat molt lenta i no ha adoptat mesures per la querella presentada. Els inversos van donar diners per tenir drets sobre la patent d’un tap anomenat Glasstop, que es promocionava amb disseny per abordar molts dels desafiaments que afronta la indústria vitivinícola actual, oferint més seguretat i més poder de comercialització. L’holandès assegurava que són uns taps antirobatoris i impedeixen que l’òxid afecti el vi.