Reportatge

La por al coronavirus

El coronavirus posa en estat d’alerta alguns establiments d’Andorra. Un basar de la zona de Prada Ramon decideix atendre els clients amb mascareta i guants de làtex per prevenir la propagació del virus. La dependenta confessa que té molta por del Covid-19.

La por al coronavirusA. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja fa dies que les xarxes estan inundades de fotos de gent que porta la prevenció del coronavirus a l’extrem. Des de garrafes d’aigua com si fossin un casc fins a persones que porten màscares antigàs pel carrer. La veritat és que la població s’ha posat en estat d’alerta davant l’epidèmia i, tot i que a Andorra només s’ha diagnosticat un cas de Covid-19, hi ha algun establiment que ja ha extremat les precaucions.

Un basar situat a la zona de Prada Ramon advertia amb un cartell a la porta que lamentaven “l’ús de les mascaretes per treballar”. I sostenien que el motiu era “protegir millor la població” perquè el virus té un “període d’incubació en el qual s’està asimptomàtic però durant el qual es pot contagiar”. “L’ús de les mascaretes atenuaria la propagació”, concloïa. Malgrat que tots els experts hagin assegurat que les mascaretes no fan efecte, la dependenta indicava que té “molta por perquè es propaga molt ràpid. Hi ha molts casos”. “Mesuro 1,65 metres i quan la gent tus m’arriba tot, jo tinc família i els meus nets tenen quatre anys”, afegia. Tot i la ruptura d’estocs en mascaretes, va confessar que les va obtenir a Viladecans, on viu un dels seus germans que té bona relació amb els propietaris d’una farmàcia. A banda de les mascaretes, els treballadors també van protegits amb guants de làtex. A més, explicava que un dels seus germans, propietari d’un basar a Molins de Rei, va posar un plàstic a tall de cortina al taulell per tal “d’evitar riscos i que els clients transmetin virus”.

tracking