Agricultura

Parramon i Guirao impulsen el cànnabis terapèutic

L’advocat inhabilitat i el director de cinema han presentat la documentació per crear la societat de cultiu terapèutic

Parramon i Guirao impulsen el cànnabis terapèutic

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’advocat inhabilitat, Josep Parramon, i el director de cinema, Josep Guirao, van presentar dimarts passat la documentació al Govern per poder constituir una societat especialitzada en el cultiu de cànnabis terapèutic. Tal com va avançar el Diari, un grup empresarial amb seu als Estats Units, el Regne Unit i Espanya, està interessat a impulsar el conreu de marihuana medicinal al Principat, si finalment l’executiu ho aprova. Parramon, Guirao i una tercera persona, Rafael Balló, empresari gironí, són els encarregats de tirar endavant la filial andorrana. En la documentació entrada a l’executiu consta que es vol constituir una societat amb el nom de GrowBoxCo Pharma Ventures com a SL i que l’objecte social és “comerç en altes tecnologies de GrowBoxCo i de Squareroot i enginyeria de robòtica de Boston Dynamics”.

L’objectiu de la futura societat és que els cultivadors de tabac cedeixin part de les hectàrees de plantació actual per col·locar uns contenidors on es pot plantar, fer créixer i assecar les plantacions de llavors de marihuana genèticament modificades que només extreuen cannabidiol (CBD). Aquests tenen la capacitat de recrear les condicions climàtiques perfectes per conrear la planta i eviten l’actuació d’agents externs que puguin modificar el creixement de la planta. Un fet que, segons va afirmar el director de la seu espanyola, Iago Vázquez, “ens permet subministrar el millor extracte CBD”.

Vázquez va avançar que a banda de l’equipament necessari per al conreu de cànnabis terapèutic també planegen un comerç a l’engròs de maquinària agrícola pels terrenys i de productes farmacèutics, el processament de llavors per les plantacions, enginyeria i robòtica especialitzada en aquesta mena de cultius, la integració de vigilància a través de Boston Dynamics i la generació d’energia elèctrica renovable mitjançant plaques solars per a l’autoconsum.

Cal recordar que Parramon està inhabilitat com a advocat per un període de cinc anys després que el Tribunal de Corts el condemnés per un delicte d’apropiació indeguda d’un total de 93.500 euros d’un client i també li va imposar una pena de 18 mesos de presó condicional subjecta al pagament de 43.000 euros que durant el judici encara devia al demandant. L’octubre de l’any passat, i com a conseqüència de la sentència, el Col·legi d’advocats el va expulsar de l’ens.

tracking