Estadística

Creix el nombre de residents que sol·liciten la nacionalitat

Les demandes augmenten un 12% i frenen la caiguda dels darrers anys

Creix el nombre de residents que sol·liciten la nacionalitatArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de residents que va sol·licitar la nacionalitat andorrana l’any passat augmenta un 12,3% respecte al 2018, arribant a 1.051 persones. Tot i l’increment de demandes, cal destacar que se n’han presentat un 46,4% menys en comparació a fa deu anys, quan la xifra va ser de 1.960 adquisicions. Així ho va fer públic ahir el departament d’Estadística en una nota de premsa. Segons la doctora en geografia Maria Jesús Lluelles, el fet que les demandes de nacionalitat s’hagin anat reduint en els últims anys és perquè “les èpoques de creixement d’anys passat no són les actuals, ja no tenim el mateix dinamisme, els temps han canviat i al cap i a la fi, la nacionalitat només són drets polítics”.

En l’informe també s’observa que del total de sol·licituds presentades, 646 van ser atorgades amb plenitud de drets i 405 amb el reconeixement de la nacionalitat a títol provisional, fins que acreditin la pèrdua de la o les nacionalitats d’origen. De les 646 persones que van obtenir la documentació amb drets, un total de 410 van ser per origen i 236 per altres motius, com portar vint anys residint al país o casar-se.

Quant als residents que viuen al país i no volen nacionalitzar-se, Lluelles va apuntar que en part es deu al llarg termini que demanen. I va afirmar que “el consell d’Europa recomana poder tenir la doble nacionalitat i reduir el nombre d’anys necessaris per sol·licitar-la”.

tracking