Política

Espot afirma que no volien polititzar la protesta feminista

El PS va censurar ahir l’executiu per no haver enviat cap representant a la manifestació del 8-M

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, va respondre ahir, durant la realització del minut de reflexió de l’executiu, les crítiques del Partit Socialdemòcrata per no haver assistit a la manifestació pel Dia de la Dona Treballadora. “Nosaltres entenem que era una iniciativa liderada per les associacions feministes del país” i en aquest sentit “el protagonisme havia de raure en aquestes entitats i en la ciutadania en el seu conjunt. Llavors ens va semblar que no participar-hi era la millor decisió per despolititzar el màxim possible una manifestació d’aquestes característiques”, va explicar Espot. A l’acte es van concentrar prop d’un centenar de funcionaris per “fer sentir la veu del Govern amb els seus representats i treballadors a favor d’aquesta causa”, va matisar el cap de l’Executiu.

El PS va explicar ahir en roda de premsa que en comparació a la manifestació de l’any passat, havien trobat a faltar alguns grups polítics, “concretament de la coalició de la majoria governamental, i sobretot de la secretaria d’Estat d’Igualtat”, va posar en relleu Cristina Valen, membre del Comitè Executiu de la formació vermella. I van indicar que l’acció institucional “s’hauria d’haver fet ahir [diumenge] que era el dia” i per aquest motiu “ho veiem insuficient”, va explicar la consellera del partit, Judith Salazar. Tanmateix, van indicar que seria necessari que a l’observatori de la igualtat hi hagués “persones formades en gènere”, per així poder “realitzar un bon tractament de les dades i arribar a la igualtat”.

En aquest sentit, el cap de l’Executiu va contestar que la Llei d’Igualtat “està força avançada i ja hem compartit un índex bastant desenvolupat a les tres associacions”. I va manifestar que no és necessari que el PS demani la incorporació de professionals amb experiència i coneixements en gènere. “Les persones que estiguin ocupant-se d’òrgans relacionats amb la igualtat han d’estar perfectament preparades i tenir prou experiència en aquesta matèria”, va apuntar Espot. Així, va indicar que la voluntat de l’executiu és que el text entri a tràmit parlamentari abans de finals d’any i sigui una realitat el 2021.

Espot afirma que no volien polititzar la protesta feminista

tracking