COSSOS ESPECIALS

Bombers confia a tenir onze efectius més en els propers dos anys

Rossell es mostra predisposat a acomplir la demanda sempre que s’ajusti al pressupost

Bombers confia a tenir onze efectius més en els propers dos anysFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El director del cos de bombers, Joan Carles Recasens, va aprofitar ahir la celebració de Sant Joan de Déu, patró del cos, per reclamar la incorporació d’onze efectius més en els propers dos anys. “És el que ens falta per acabar de completar tot el que és l’estructura de comandaments”, va afirmar Recasens, que va remarcar que “cada vegada hi ha més especialitats”. Així mateix, el director del cos de bombers va destacar que l’entrada de joves agents “ha de ser progressiva”.

En aquest sentit, el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, va mostrar-se predisposat a acomplir aquesta demanda, però va advertir que “tot dependrà de la disposició pressupostària que tinguem. Veurem si s’hi pot donar cabuda o no”.

Per la seva banda, el cap de Govern, Xavier Espot, va posar en valor els “avenços significatius” dels darrers vuit anys i “l’augment progressiu d’efectius” per assolir la xifra “més important en la seva història”, tot i que va reconèixer ser conscient “que encara no és suficient”.

Actualment el departament de prevenció i extinció d’incendis i salvaments té un total de 134 efectius: dos membres de direcció, cinc oficials, dos sotsoficials majors, 27 sotsoficials, 75 bombers, vuit bombers alumnes, 11 operadors de telecomunicacions i quatre administratius. De tota la plantilla, només hi ha 11 dones, quelcom que resta com a assignatura pendent de millora. “Els cossos especials són els que acusen més les desigualtats, ja que és un àmbit tradicionalment reservat als homes. Queda molta feina per trencar barreres”, va admetre el cap de Govern.

D’altra banda, el ministre va destacar la licitació del nou camió escala, “que suposa una inversió molt important”, concretament de 700.000 euros per enguany, tal com està previst al pressupost.

137 ACTUACIONS PER RESCATS DE MUNTANYA EL 2019

El cos de bombers va publicar ahir el seu informe d’activitat anual, que va reflectir que durant l’any passat es van realitzar un total de 137 rescats de muntanya, una xifra lleugerament inferior als 149 rescats de muntanya del 2018. Així mateix, Recasens va assegurar que no es va arribar a aplicar cap cas en què la despesa del rescat l’hagués d’assumir el particular per negligències. D’altra banda, el document va constatar que el 2019 es van realitzar un total de 5.910 intervencions “purament operatives”, que significa un augment del 2% en comparació amb l’any anterior. En aquest sentit, van destacar les 287 actuacions per incendis, que suposa un increment del 10% amb relació al 2018. Així mateix, les intervencions sanitàries van arribar a la xifra de 4.245 actuacions, un valor que també suposa un increment del 4% respecte a l’any anterior. Per contra, els 412 salvaments van suposar una reducció del 15%.

tracking